Dünya Gün yüzü göremedi

Gün yüzü göremedi

Paylaş
Gün yüzü göremedi

ABD’de 32 yılını hapiste idam mahkumu olarak geçirip suçsuzluğu kanıtlanınca serbest kalan adam, hapisten çıkınca katıldığı bir cenaze töreninde vurularak öldürüldü. Yanlışlıkla vurulduğu düşünülüyor.

ABD'nin Philadelphia kentinde Christopher Williams (62), ömrünün 32 yılını hapiste geçirdi. 1989'da cinayetle suçlanarak tutuklanan Williams, idam cezasına çarptırılmıştı. Cezasının son 25 yılını idamı için gün sayarak geçiriyordu. Ancak yalancı tanıklık, gizlenen deliller olduğu belirlenince 2021'de suçsuzluğu kanıtlandı. Serbest kaldı. Williams, aynı zamanda 29 yaşından 61 yaşına kadar hapiste geçen yılları için en az 10 milyon dolarlık tazminat alacaktı.

Haberin Devamı

22 AYLIK ÖZGÜRLÜK

Ancak Williams önceki gün katıldığı bir cenaze töreninde saldırıya uğradı. Ölen bir hapis arkadaşının cenaze törenine katılan Williams, başından vurularak öldürüldü. Altı çocuk babası Williams'ın ailesi bilinen bir düşmanı olmadığını söyledi. Williams'ın gangsterler tarafından yanlışlıkla vurulmuş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Geçen yıl şubatta serbest kalan Williams'ın özgürlüğü 22 ay sürdü.