Dünya Halkın vergisiyle sansür rüşveti

Halkın vergisiyle sansür rüşveti

Paylaş
Halkın vergisiyle sansür rüşveti

ABD’nin istihbarat servisi FBI tarafından, bilgilerin gizlenmesi için Twitter’a halkın vergilerinden 3.4 milyon dolar ödendiği ortaya çıktı. Sansürlenen bilgiler arasında Başkan Biden’ın oğlu Hunter’ın skandalları da var.

Haber alma aracı olarak da kullanılan sosyal medya platformu Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, yaptırdığı soruşturmanın sonuçlarından çarpıcı bilgiler paylaşıyor. Son açıklamasında, ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından Twitter'a ödeme yapıldığını açıkladı. "Halktan gelen bilgileri sansürlemek için Twitter'a milyonlarca dolar ödenmiş" dedi. Bahsettiği rakam ise 2019-2021 arasını kapsayan dönemde 3.4 milyon dolar. Buna göre FBI yetkilileri sansür dahil Twitter'dan taleplerinin karşılanması için Twitter personelinin fazla mesai ücretini ödedi.

Haberin Devamı

SUÇU RUSLARA ATTILAR

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarından sızan görüntü ve yazışmaların sansürlenmesinde de bu ticaretin rolü olduğu iddia ediliyor. Hunter Biden'ın fahişelerle alem yaptığı, uyuşturucu kullandığı, reşit olmayan çocuklarla görüntülerinin yer aldığı skandal bilgisayar sızıntısı, 2020'de patlak vermişti. FBI ve Twitter arasında o yıl boyunca bu skandalın Rus hacklemesi olduğuna dair yazışmalar yapıldığı açıklandı. Twitter'ın eski hukuk müşaviri ve eski FBI danışmanı Jim Baker'ın, FBI yetkilileriyle görüştükten bir gün sonra Twitter'ın güvenlik birimi yöneticisi Yoel Roth'a olayın Rus işi olduğuna dair ısrar ettiği yazışmalar da açıklanan belgeler arasında.

Haberin Devamı