Dünya Hamas, 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esiri serbest bıraktı

Hamas, 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esiri serbest bıraktı

Paylaş
Hamas, 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esiri serbest bıraktı

Hamas, İsrail ile varılan anlaşmada insani aranın 3’üncü gününde 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esiri serbest bıraktı.

İsrail ile anlaşma kapsamında verilen 4 günlük insani aranın 3’ncü gününde Hamas, Gazze Şeridi’nde üçüncü esir grubunu serbest bıraktı. Hamas tarafından yapılan açıklamada, insani ara kapsamında 13 İsrailli, 3 Taylandlı ve 1 Rus esirin serbest bırakılarak Kızılhaç’a teslim edildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Esirlerin serbest bırakıldığı İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından da doğrulanarak, "Kızılhaç'tan alınan bilgiye göre 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esirin Kızılhaç'a nakledildiği belirtildi" ifadeleri kullanıldı. Serbest bırakılan Rus'un Rusya-İsrail çifte vatandaşı olduğu belirtildi.

İlerleyen saatlerde İsrail’in 39 Filistinli mahkumu serbest bırakması bekleniyor. İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım günü saat 07.00’de başlayan insani arada şu ana kadar Hamas tarafından 40 İsrailli ile 18 yabancı uyruklu ve çifte vatandaş, İsrail tarafından ise 78 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.