Dünya Hamileyken hamile kaldı

Hamileyken hamile kaldı

Paylaş
Hamileyken hamile kaldı

İngiltere'de 30 yaşındaki Sophie Small, aynı anda dünyaya getirdiği kızlarının ikiz olduğunu sanıyordu. Ama sıradışı bir fenomen sonucu ikisine farklı zamanlarda hamile kaldığı ortaya çıktı.

İngiltere'nin Herefordshire bölgesinde Sophie (30) ve Jonathan Small (34) çifti, oğulları Oscar'a bir kardeş daha yapmak istedi. Sophie, 2020'de hamile kaldı. Çok zor bir hamilelik dönemi geçirdi. Her sabah mide bulantısı yaşadı, yedi haftada sekiz kez hastanelik oldu. Yedi haftalıkken iki bebek taşıdığı belirlendi. Ama doktorlar şaşkındı. Bebeklerin boyutları birbirinden farklıydı. Bu da onların ikiz olma ihtimalini zayıflatıyordu. İki bebeğin doğumu aynı anda gerçekleşti. O yıl ağustosta, Darcy 2 kilogram, ondan iki dakika sonra doğan Holly ise 3 kilogram dünyaya geldi.

Haberin Devamı

28 GÜN ARAYLA

Holly, vücudunun sağ tarafını etkileyen serebral palsi (beyin felci) ile doğdu, Darcy'nin de mide duvarı düzgün gelişmemişti. Yapılan araştırmada bebeklerin ikiz olmadığı, Sophie'nin ikinci bebeğine 28 gün arayla hamile kaldığı belirlendi. Bu sıradışı durum, 'süperfetasyon' nedeniyle yaşanmıştı. Yani rahimde iki fetüs vardı ama farklı aşamalarda büyümüşlerdi. Süperfetasyon sonucu doğan bebekler genellikle aynı gün dünyaya geliyor ama resmi olarak ikiz sayılmıyorlar. Small, kızlarını ikiz gibi büyüttüğünü ama karakterlerinin farklı olduğunu söylüyor. Dünyada kaydedilmiş 12 süperfetasyon vakası var.