Dünya 'Hannibal'a ilham kaynağı oldu! Cani seri katilden inanılmaz rekor

'Hannibal'a ilham kaynağı oldu! Cani seri katilden inanılmaz rekor

Paylaş
'Hannibal'a ilham kaynağı oldu! Cani seri katilden inanılmaz rekor

İngiltere'nin gelmiş geçmiş en kötü şöhretli seri katillerinden biri olan Robert Maudsley aynı zamanda 'Hannibal' filminin de ilham kaynağı olmuştu. Hapishaneye girdikten sonra bile rahat durmayan Maudsley, geçtiğimiz günlerde bir daha kırılması çok güç bir rekora imza attı.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | İngiltere'nin Liverpool şehrinde dünyaya gelen Robert John Maudsley, henüz 6 aylıkken 2 erkek kardeşi ve kız kardeşi ile birlikte bir kiliseye bırakıldı. Ailesinin durumu çocuklarına bakmak için yeterli değildi. Böylece Maudsley kardeşler 9 yıl boyunca Katolik okulunda eğitim gördüler

Haberin Devamı

Kilisede geçen 9 yılın ardından çocukların anne ve babası, tekrar onlarla iletişime geçti. Birlikte yaşadıkları dönem boyunca 3 erkek kardeş de ebeveynleri tarafından istismara uğradı.

"HATIRLADIĞIM TEK ŞEY DAYAK"

Çocukluğu hakkında konuşan Robert Maudsley, "Çocukluğumla ilgili hatırladığım tek şey dayak yemekti. Bir keresinde altı ay boyunca bir odaya kapatılmıştım ve babam sadece kapıyı açıp içeri girip beni dövdü, günde dört ya da altı kez. Bana sopalarla veya çubuklarla vururdu" dedi.

Ailesinin yanına yerleştirilmesinin üzerinden yalnızca 12 ay geçmişti ancak küçük Robert, perişan haldeydi. Bu durumu gören yetkililer Robert'ı alarak bakıcı bir aileye verdi.

UYUŞTURUCU VE İNTİHAR...

Robert, 16 yaşına geldiğinde psikolojik sıkıntıları giderek artmaya devam ediyordu. Bir dönem Londra'ya giden Robert, burada uyuşturucu kullanmaya başladı ve 2 kez intihara kalkıştı.

Haberin Devamı

Psikiyatri hastanesinde tedavi görmeye başlayan Robert, burada hastane çalışanlarına sürekli kafasında sesler duyduğunu ve bu seslerin, anne babasını öldürmesi söylediğini anlatıyordu. Robert, buradan ayrıldıktan sonra uyuşturucu kullanımına devam etmek için para kazanmalıydı ve para karşılığı fuhuş yapmaya başladı.

BİR SERİ KATİLİM DOĞUŞU

Bir gece yine para kazanmak için dışarıdayken John Farrell isimli bir işçi, Robert ile birlikte olmak için onu bir otele götürdü. Burada Robert'a istismar ettiği küçük çocukların fotoğraflarını gösteren Farrell, büyük bir hata yaptığının farkında değildi. Robert, eline aldığı tel ile Farrell'ı boğmaya başladı. Ardından adamı bıçakladı ve kafasına çekiçle vurarak öldürdü.

Robert Maudsley, uzun yıllar süren vahşet dolu cinayetlerinin ilkini bu şekilde işledi.

1977 yılında henüz 24 yaşındaki Maudsley, arkadaşı David Cheeseman ile birlikte bir pedofil olan David Francis'i odalarına çağırdı. Burada Francis'i rehin alan ikili, kapılara barikat kurup kimsenin içeri gelmemesini sağladı.

9 SAAT İŞKENCE EDİP ÖLDÜRDÜLER

Rehin aldıkları Francis'i kasetlerden aldıkları bantlarla bağlayan ikili, ilerleyen 9 saat boyunca adama sayısız işkencelerde bulunduktan sonra onu boğarak öldürdü.

Haberin Devamı

Daha sonra ikili Francis'in cansız cesedini hastane görevlilerine göstermek için cesedi ayakta tutarak kapıya doğru götürdü. Francis'in cansız bedenini görenler adeta şoke olmuştu. Adamın kafası bir yumurta gibi kırılmıştı ve beyninin içerisinde bir kaşık olduğu görülüyordu.

Aslında Maudsley, kurbanının beynini ya da başka bir kısmını yememişti. Cani katile yakınlığıyla bilinen bir çalışan, Maudsley'nin plastik bir kaşığı ikiye bölerek kaba uçlu bir silah oluşturarak derme çatma bir silah yaptığını açıkladı.

Maudsley daha sonra yanındaki arkadaşını kurbanın üzerine doğru ittirdi ve Francis'in beyni etrafa saçılmaya başladı. Maudsley'in silah olarak tasarladığı plastik kaşık ise kan içinde kalmıştı.

YAMYAM HANNİBAL, BEYİN YİYİCİ...

Maudsley burada işlediği vahşetin ardından cinayet suçundan hapis cezasına çarptırıldı ve Wakefield Hapishanesi'nin yolunu tuttu.

Kurbanın üzerinde yapılan otopsinin ardından beyninin yemediği kanıtlansa da yaşanan vahşet dolu anlar sebebiyle Maudsley'in lakabı 'Yamyam Hannibal' ve 'Beyin Yiyici'ye çıkmıştı bile.

Haberin Devamı

Kuzuların Sessizliği filmindeki Hannibal Lector karakterinin en büyük ilham kaynağının Maudsley olduğu söylendi.

Wakefield Hapishanesi'ne gelmesinin üstünden yalnızca haftalar geçmişti ancak Maudsley yine cinayete bulaşmıştı. Bu kez ise kurbanları iki kişiydi.

HAPİSHANEDE DE RAHAT DURMADI

Bir cumartesi akşamı Maudsley, karısını öldürdüğü için hapse giren Salney Darwood isimli mahkumu hücresine çağırdı. Burada Darwood'u boynuna geçirdiği tel ile boğmaya başlayan Maudsley, kurbanının kafasını duvara vurarak onu öldürdü.

Cesedi yatağının altına saklayan Maudsley, ilerleyen günlerde başka mahkumları da hücresine çağırdı ancak her seferinde olumsuz cevapla karşı karşıya kaldı.

Yöntem değiştiren Maudsley, bu kez Bill Roberts isimli mahkumun hücresine kendi giderek adama burada saldırmaya başladı. Ev yapımı bir bıçakla kurbanının üzerine atlayan Maudsley, dakikalar içinde onu da öldürdü.

Haberin Devamı

"SAYIMDA 2 KİŞİ EKSİK ÇIKACAK"

İşlediği iki cinayetin ardından sakin bir şekilde hapishane görevlisinin odasına giden Maudsley, burada bıçağı yere bırakarak bir sonraki sayımda 2 kişinin eksik çıkacağını söyledi.

1979 yılında katıldığı cinayet duruşmasında Maudsley, işlediği cinayetlerde sinir krizleri geçirdiğini ve karşısındakileri anne babası sandığını ifade etti. Avukatlarının savunmasına göre Maudsley bu cinayetleri çocukluğundan kalan travmalar sebebiyle işliyordu.

"AİLEMİ ÖLDÜRMÜŞ OLSAYDIM BUNLAR OLMAZDI"

Kan donduran savunmasında Maudsley şu ifadeleri kullandı:

Öldürdüğümde, sanırım aklımda ailem var. Onları 1970 yılında öldürmüş olsaydım bu insanların hiçbiri ölmezdi. Onları öldürmüş olsaydım özgür bir insan olarak hayatıma devam edebilirdim.

Hapishanede işlediği 2 cinayetten de suçlu bulunan Maudsley, aynı hapishanede ömür boyu kalma cezasına çarptırıldı.

SERİ KATİLDEN KIRILMASI GÜÇ REKOR

İngiltere'nin en kötü şöhretli katillerinden biri olan ve Hannibal filminin ilham kaynağı olan Maudsley bu günlerde kırdığı rekor ile yeniden gündeme geldi.

16 bin 400 günün her 23 saatini kilitli cam bir odada geçiren Maudsley bir daha kırılması çok zor bir rekora da imza atmış oldu.