Dünya Hapishanede evlenme talebi reddedildi... Seri katilden yeni hamle

Hapishanede evlenme talebi reddedildi... Seri katilden yeni hamle

Paylaş
Hapishanede evlenme talebi reddedildi... Seri katilden yeni hamle

Kanlı cinayetlerin sorumlusu Levi Bellfield, hapishanede ziyaretine gelen bir hayranıyla evlenmeyi planlıyordu. Ancak talebinin reddedilmesi üzerine katilden yeni bir hamle geldi.

Posta.com.tr| İngiltere'de Marsha McDonnell, Amélie Delagrange ve 13 yaşındaki Milly Dowler cinayetleri ile Kate Sheedy'yi öldürmeye teşebbüsten suçlu bulunan İngiliz seri katil Levi Bellfield, hapishanede müebbet cezasını çekiyor. 

Haberin Devamı

County Durham'daki Frankland Hapishanesinde tutulan Bellfield, 2008 yılında 19 yaşındaki Marsha McDonnell ve 22 yaşındaki Amelie Delagrange'ı öldürmekten suçlu bulundu.

2011'de, 2002'de Milly'yi öldürmekten suçlu bulunarak müebbet hapse çarptırıldı. Kanlı katilin baka cinayetler işlediğinden de şüpheleniyor. 

AYAKKABI BAĞCIĞI İLE ÇÖZÜLEN DAVA

2008 yılında kadın ve çocukları öldüren seri katil Levi Bellfield (53), anne ve kızını kendisinin öldürdüğünü itiraf etmişti. İtirafını kanıtlamak için de cinayeti nasıl işlediğini anlatmıştı. Anne ve kızını öldürmeden önce ayakkabı bağcığıyla bağladığını söylemişti.

Polisin o yıllarda cinayet mahallinde bulduğu bağcığın, uyuşturucu bağımlısı Michael Stone’a ait olduğu sanılıyordu. Michael Stone'un anne ve kızı öldürdüğü düşünülüyordu. Uyuşturucu bağımlısı olan Stone’un kolunu bağladığı düşünülmüştü. Ancak o bağcık kayboldu. 

Haberin Devamı

Bellfield’ın itirafının ardından polis o bağcığı 14 yıl sonra yeniden buldu. Bağcıkta Stone’un diş izi çıkmadı ancak başka insanlara ait DNA izleri bulundu. Dedektifler, Bellfield’ın ifadesiyle bağcığın örtüştüğünü söyledi.

Bellfield, hapishanede müebbet cezasını çekerken bir hayranı tarafından ziyaret edilmeye başlandı. Çift arasındaki ilişkinin güçlenmesi üzerine Bellfield hayranıyla evlilik kararı aldı. 

Hapishanede mahkumların evlenilmesine izin verilebiliyor. Ancak Bellfield'in evlilik talebi reddedilince seri katil hükümete karşı yasal işlem başlattı. 

Evlenme talebine 'somut bir yanıt' verilmemesi halinde adli inceleme tehdidinde bulunan Bellfield, hücre arkadaşlarına da başlattığı hukuk mücadelesinin 'her şeye mal olduğunu' söyledi.

Bellfield ile Adalet Bakanı Dominic Raab ile arasında hukuki bir çatışma yaşanacağı düşünülüyor. 

Ancak Milletvekili Alec Shelbrooke, "Bunu yapmaya çalışmak için vergi mükelleflerinin parasını kullanması doğru olamaz. Genç kadınların ve bir kızın geleceklerini ve evlenme haklarını ellerinden aldı. Bu yüzden evlenmek için mücadele etmek istiyorsa bedelini ödemeli" dedi.

 

Adalet Bakanlığı'ndan bir kaynak "Bellfield gibi canavarlar hapishaneden evlenememeli. İstediğini alabileceğini düşünmesi, yasayı neden değiştirmeye çalıştığımızı tam olarak gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

Cezaevi Servisi "Başvuru değerlendiriliyor" dedi.