Dünya Hapiste milyoner oldu

Hapiste milyoner oldu

Paylaş
Hapiste milyoner oldu

Venezuela’nın çete liderinin hapisteyken yılda 3 milyon dolar kazandığı ortaya çıktı.

Venezuela'da 17 yıllık hapis cezasını çeken 'Nino' (çocuk) lakaplı çete lideri Hector Guerrero'nun (39) yılda 3 milyon dolar kazandığı anlaşıldı. Nino, ülkenin en güçlü karteli Tren de Aragua'nın liderlerinden biri. Kaldığı Tocoron cezaevinde havuz, hayvanat bahçesi, gece kulüpleri, barlar, restoranlar ve çocuk oyun alanı gibi işletmeler kurduğu belirlenmişti. Çete üyeleriyle birlikte hapishanenin kontrolünü eline geçiren Nino, bu mekanları işleterek para kazandı. Mahkumlardan, bu mekanları kullanmaları karşılığında haftalık 15-20 dolarlık aidat aldığı belirlendi. Nino, hapishaneki iki katlı konutlardan birini lüks villaya çevirmişti.

Haberin Devamı

EL BOMBASI DEPOSU

Yetkililer geçen çarşamba hapishanenin kontrolünü yeniden ele geçirmek için 11 bin askerle operasyon başlatmıştı. Nino, bu operasyon öncesinde ihbar alıp 400 ila 500 çete üyesiyle firar etmişti. Firar eden çete üyelerinden 60'ı yakalandı. Nino'nun Peru ya da Kolombiya'ya kaçtığı düşünülüyor. Hapishanede bulunan bir oda dolusu Bitcoin madenciliği makinelerinin de Nino'nun işi olduğu anlaşıldı. Ayrıca cezaevinin içinde bir oda dolusu el bombası da bulundu. Dört hapishane görevlisi, çetenin silah sokmasına yardımdan tutuklandı. Baskına karşı çetenin isyan çıkarmaya hazırlandığı anlaşıldı. Ülkedeki 53 cezaevinden sekizi çetenin yönetiminde.

Venezuela gazetesi El Nacional, çetenin hayvanat bahçesini mahkumları ve yetkilileri korkutmak için kurduğunu, horoz dövüşü yaptırdığını, yer altına inşa edilmiş bir havuzda yüzdüğünü ve bir sahada da beyzbol ve softbol oynadığını yazdı.

Haberin Devamı