Dünya Harry ve Meghan, Kraliyet mülkünü boşaltacak! Yerlerine skandal isim taşınacak

Harry ve Meghan, Kraliyet mülkünü boşaltacak! Yerlerine skandal isim taşınacak

Paylaş
Harry ve Meghan, Kraliyet mülkünü boşaltacak! Yerlerine skandal isim taşınacak

İngiliz Kraliyeti, aileden ayrılmak isteyen Prens Harry ve Meghan Markle'ın Windsor Kalesi arazisindeki Frogmore Cottage adlı mülklerinden ayrılmalarını istedi. Çiftin sözcüsü isteği doğrularken boşalan eve kimin oturacağı belli oldu.

Posta.com.tr | Prens Harry ve eşi Meghan Markle, İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılmış ve Amerika'ya taşınmıştı. Ancak Kraliyet ve çift arasındaki sular hiçbir zaman durulmadı. Prens Harry'nin 'Yedek' adlı anı kitabını çıkarması, Kraliyet'i zor durumda bırakmıştı. İngiliz Kraliyeti'nden gelen yeni hamle şaşkınlık yarattı. 

Haberin Devamı

Kraliyet, çiftin İngiltere'deki Windsor Kalesi arazisinde bulunan mülklerini boşaltmasını talep etti. Frogmore Cottage adlı mülkten çıkarılacak olan Harry ve Meghan çiftinin yerine ise yine Kraliyet ailesinin skadallarla bilinen bir üyesi oturacak. 

Frogmore Cottage'ın boşaltılmasını talebini Prens Harry ve Meghan'ın sözcüsü doğrularken Buckingham Sarayı konu hakkında herhangi bir yorum yapmadı. Çift şu anda Archie ve Lilibet adlı iki çocuğuyla birlikte California'da yaşıyor. 

2020'de Kraliyet'ten ayrılan çift, çok kısa bir süre sonra Birleşik Krallık'tan da taşınmıştı. 

Berkshire'daki Windsor Kalesi'nin arazisinde yer alan 2. derece koruma altındaki 10 yatak odalı Frogmore Cottage, Kraliçe 2. Elizabeth tarafından çifte hediye edilmişti. 

Haberin Devamı

Prens Harry ve Meghan, evi 2,4 milyon sterline yeniletmişti. Başlangıçta vergi mükelleflerinden alındığı belirtilen bu para sonradan Harry tarafından geri ödenmişti. 

PEKİ KİM TAŞINACAK?

Prens Harry'nin satış rekoru kıran anı kitabı Yedek yayınlandıktan günler sonra Buckingham Sarayı'nın çiftten mülkü terk etmeleri istediğini bildirildi.

1998'den bu yana Birleşik Krallık'ta en hızlı satan kurgusal olmayan kitap haline gelen Yedek, Prens Harry'nin Prens William tarafından saldırıya uğradığı ve Camilla ile Kral Charles'ın evliliklerine dair detayları barındırıyor. 

Frogmore Cottage'tan ayrılacak olan Prens Harry ve Meghan Markle'ın yerine ise mülke taşınacak kişinin cinsel saldırı skandallarına adı karışan York Dükü Prens Andrew olacağı açıklandı. Kraliçe Elizabeth'in ikinci oğlu olan Prens Andrew şu anda Berkshire'daki Windsor Great Park'ta 31 yatak odalı Royal Lodge'da yaşıyor.

Henüz reşit değilken Virginia Giuffre'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddialarıyla mahkemeye çıkan Prens Andrew, 2019'da 'çalışan kraliyet üyesi' olarak unvanından feragat etti.