Dünya Harvey Weinstein yargıca yalvardı: Çürük dişlerimi çekmeyin

Harvey Weinstein yargıca yalvardı: Çürük dişlerimi çekmeyin

Paylaş
Harvey Weinstein yargıca yalvardı: Çürük dişlerimi çekmeyin

Film yapımcısı Harvey Weinstein, cinsel istismar suçundan mahkum edilmişti. Weinstein’ın hapishanedeki ‘özel dişçi’ isteği krize dönüştü. Öyle ki Weinstein çürük dişlerinin hapishanedeki sağlık görevlileri tarafından çekilmemesi için yargıca yalvardı.

New York Post'ta yer alan habere göre, 2004 ile 2013 yılları arasında beş kadına cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan ve 10 Ekim’de yargılanacak olan eski Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, çürük dişleri için ‘acil durum’ ilan etti ve yargıç karşısına çıktı. Weinstein, çürük dişlerinin hapishanedeki sağlık görevlileri tarafından çekilmesini istemiyor. Verdiği ifadede ‘Bu durum acil bir durum’ diyen Weinstein, ‘Dişçinin parasını ben ödeyeceğim… Sadece bir yolculuk olacak’ dedi.

Haberin Devamı

Weinstein’ın avukatları, hapishanede diş hekimlerinin müvekkiline 2 seçenek sunduğunu söyledi: Dişleri çekmek veya çürümeye devam etmeleri için bırakmak.

70 yaşındaki Weinstein, ‘Her gün acı çekiyorum. Çürüklerim var ve dişlerim olmadığı için yemek yiyemiyorum’ dedi.

75'TEN FAZLA KADIN SUÇLAMADA BULUNDU

Bugüne kadar aralarında 30'dan fazla oyuncunun olduğu 75'ten fazla kadın, Weinstein hakkında cinsel taciz ve tecavüz suçlamasında bulunmuştu.

Weinstein hakkındaki iddiaların ortaya çıkmasının ardından, kadınların uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada #meetoo (ben de) etiketiyle gündeme getirmesi dünya çapında bir tepkiye dönüşmüş ve #meetoo hareketini başlatmıştı.