Dünya Dünya basını duyurdu: Hatay iki depremle sarsıldı! Felaketin ardından Miçotakis'ten mesaj

Dünya basını duyurdu: Hatay iki depremle sarsıldı! Felaketin ardından Miçotakis'ten mesaj

Paylaş
Dünya basını duyurdu: Hatay iki depremle sarsıldı! Felaketin ardından Miçotakis'ten mesaj

Dünya tarihinin en büyük depremlerinden birisini yaşayan Türkiye için seferber olmuş durumda. Pek çok ülke Türkiye'ye yardım eli uzatırken dünya basını bölgedeki gelişmeleri anbean okurlarına aktarıyor.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay merkezli iki deprem daha meydana geldi. Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Samandağ'da 5.8'lik bir deprem gerçekleşti. 3 dakika arayla meydana gelen depremler birçok ilden şiddetli şekilde hissedildi.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 16.74 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Hatay ve çevre illerden de şiddetle hissedildi.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen 2 depremin ardından 'Türkiye, felaketten iki hafta sonra iki güçlü depremle daha sarsıldı' diyen İngiliz Guardian gazetesi haberinde deprem nedeniyle ölenlerin olduğu bilgisine yer verdi.

NYT, Hatay'daki depremi 'Türkiye'nin yıkılan bölgesi ikinci bir ölümcül depremle sarsıldı' başlığıyla verdi. 

BBC 'Türkiye'de yeni depremler insanları enkaz altında bıraktı' başlıklı haberinde şu ifadelere yer verdi;

'Kurtarma ekipleri, ülkeyi vuran ve en az üç kişinin hayatını kaybettiği iki yeni depremin ardından Türkiye'de enkaz altında kalan insanları bir kez daha arıyor.'

Haberin Devamı

CNN Yunanistan 'Miçotakis'e Türkiye teşekkürü' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde ABD'li bakanın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile yaptığı görüşmede Türkiye depreminin de konuşulduğu belirtildi ve 'Blinken, Yunanistan'ın bu zor zamanda Türkiye'ye sağladığı acil yardım için başbakana teşekkür etti' denildi.

'Türkiye'nin güneyinde milyonlarca depremzedeyi barındırmak için 130 bin konutun yeniden inşa edilmesi gerekecek' diyen Middle East Eye bunun maliyetinin 45 milyar Dolar olduğunun tahmin edildiğini yazdı.

Proto Thema görüşmeyi 'Miçotakis'ten Blinken'e: Türkiye'deki insani felaket kalbimizi kırdı' başlığı ile okurlarına sundu.