Dünya Havacılıkta skandal

Havacılıkta skandal

Paylaş
Havacılıkta skandal

İngiltere’de dünyanın en büyük havayolu şirketlerine sahte parçalar sattığı belirlenen hayali bir şirketin tespit edilmesi paniğe yol açtı. Şirket yüzünden onlarca uçakta acil durum yaşandı.

Aralarında Delta, United gibi ABD'nin önde gelen havayolu şirketlerinin de olduğu birçok havacılık şirketi, sahte bir kuruluş yüzünden zor günler geçirdi. AOG Technics adlı bir şirketin, en az 126 ticari uçak motorunda kullanılan parçaları tedarik ettiği belirlendi. Söz konusu parçalar, dünyanın en çok satan jet motoru olan CFM56 motorlarında kullanıldı. Bu jet motoru aralarında Airbus A320 ve Boeing 737'nin de bulunduğu uçaklarda da kullanılıyor. Ancak şirketin güvenlik belgelerinde tahrifat tespit edildi. Parçalar sahte evraklarla işlenmişti. Bunun üzerine havayolu şirketleri uçaklarını acil bakıma aldı. O uçaklar güvenlik kontrolünden geçene kadar hizmet dışı kaldı.

Haberin Devamı

3 MİLYON DOLARLIK

Yapılan incelemeler yetkilileri şaşırttı. Çünkü şirketin Londra’da Buckingham Sarayı yakınlarında olduğu belirtilen ofis, sanal olarak tasarlanmıştı. Şirketin üst düzey çalışanlarına ait LinkedIn sayfaları da gerçek değildi. Profil fotoğraflarında internetten alınan depo görselleri kullanılmıştı. Yani şirket tamamen çevrimiçi kurulmuştu ve fiziksel olarak bir karşılığı yoktu. Aylık 150 dolar gibi bir ücret karşılığında bir mektup adresi kullanıyordu. 3 milyon dolarlık bir dolandırıcılık yaptığı belirlenen şirkete dava açıldı. Kayıtlara göre şirket, Venezuelalı Jose Alejandro Zamora Yrala (35) tarafından 2015’te İngiltere’de kuruldu. Ancak bu bilginin doğruluğu da araştırılıyor.

Haberin Devamı