Dünya Havada kabus: Terör suçundan gözaltında!

Havada kabus: Terör suçundan gözaltında!

Paylaş
Havada kabus: Terör suçundan gözaltında!

ABD’de bir havalimanı çalışanı kaçırdığı uçağı süpermarkete düşürmekle tehdit ederek beş saat boyunca bölge halkına kabus yaşattı. Terörizm suçundan gözaltına alındı.

ABD'nin Missisippi eyaletine bağlı Tupelo Havalimanı'ndan önceki gün bir uçak sabaha karşı havalandı. Bu durumdan yetkililerin haberi yoktu. Emniyet birimleri uçağın bölgedeki Walmart süpermarketine düşürüleceğine dair bir ihbar aldı. Bunun üzerine market ve bölge halkı uzaklaştırıldı. Uçağı kullanan Cory Patterson (29) ile iletişime geçen polis, inmesi için ikna çalışmaları başlattı. Ancak Patterson tehditlerine devam ederek havada kalmayı sürdürdü. Market üzerinde dairesel turlar attıktan sonra yönünü Toyota fabrikasına çevirdi.

Haberin Devamı

BOŞLUKTAN FAYDALANDI

Uzun süre fabrika üzerinde uçtu. Sonunda kalkışından tam saat sonra yakınlardaki bir araziye sert bir iniş yaptı. Uçağı kaçırmadan önce sosyal medyada "Kimseye zarar verme niyetim yok. Anne babamı ve kız kardeşimi çok seviyorum. Hiçbiri sizin suçunuz değil. Hoşçakalın" yazılı bir veda paylaşımı yaptığı belirlendi. Patterson'ın havalimanında teknisyen olarak çalıştığı, uçağı kaçırdığı sırada kulede kimsenin olmamasından faydalandığı, daha önce birkaç kez uçuş deneyimi olsa da hiç uçak indirmediği belirlendi. Emniyet, Patterson'ı terör tehdidi ve hırsızlıktan gözaltına aldı.