Dünya Havalimanında bir ömür

Havalimanında bir ömür

Paylaş
Havalimanında bir ömür

Paris’teki havalimanında 18 yıl yaşayarak Hollywood filmi ‘Terminal’e ilham veren İranlı Mehran Karim Nasseri, aynı havalimanında hayatını kaybetti.

İranlı Mehran Karim Nasseri (77), Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’nda hayatını kaybetti. Nasseri’nin kalp krizinden öldüğü belirlendi. Nasseri’nin havalimanına birkaç hafta önce yerleştiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu, Nasseri’nin havalimanındaki ikinci dönemiydi. Zira 1988-2006 yıllarında burada yaşamıştı. İngiltere’ye okumaya giden Nasseri, ülkesine döndüğünde hükümet karşıtı eylemlere katılmaktan hapse atılıp sonra da pasaportuna el konularak sınır dışı edildiğini söylemişti.

AVRUPA’YI DOLAŞTI

Bunun üzerine İngiltere, Almanya, Hollanda ve Belçika’ya gitmiş, hepsinden sınır dışı edilmişti. Fransa’da bürokratik engele takılmıştı. Resmi evrakları olmadığından sınır dışı edilemeyince havalimanında mahsur kalmıştı. 1999’da Paris’te oturma hakkı kazanmıştı. Ancak bu kez de özgüvensizliği ağır basmış, göçmen kağıtlarını imzalamayıp havalimanında kalmıştı.

LAKABI ‘LORD’DU

Daha sonra aslında ülkesinden kovulmadığı, siyasi sığınmacı olmak için Avrupa’ya gittiği anlaşıldı. Zaman içinde yolcular arasında ünlenen Nasseri, ‘Lord Alfred’ lakabıyla anılıyordu. Nasseri, havalimanının plastik banklarında yatmış, havalimanı çalışanlarının yardımıyla onların alanında duş almıştı. 2006’da sağlığı bozulup tedavi olması gerekince havalimanından ayrılmıştı.

Haberin Devamı

VATANSIZLIK SEMBOLÜ

Başrolünde Tom Hanks'in oynadığı yönetmen Steven Spielberg'ün 'Terminal' filmi, Nasseri'nin hayatından ilham almıştı. Film, Doğu Avrupa'daki Krakozya adlı bir ülkeden New York'a giden ve bu sırada vatansız kalan Viktor Navorski'nin hikayesini anlatıyor. -Nasseri, hayat hikayesini 250 bin dolara satmıştı.