Dünya Hayat hikayesi 'yalan' çıktı

Hayat hikayesi 'yalan' çıktı

Paylaş
Hayat hikayesi 'yalan' çıktı

Amerikan futbolu oyuncusu Michael Oher’in hayat hikayesini anlatan ‘The Blind Side’ filmi 2010’da en iyi film dalında Oscar’a aday gösterilmiş, başroldeki Sandra Bullock’a da en iyi kadın oyuncu dalında Oscar kazandırmıştı. Fakat geçen hafta açılan bir dava, filmde anlatılan hikayenin yalan olduğunu ortaya çıkardı. Gençliğinde son derece fakir olan Michael Oher, Tennessee Memphis’te hem okulda başarılı olmaya hem de uyuşturucu bağımlısı 12 çocuklu annesine yardım etmeye çalışıyordu.

SAHTE EVLAT EDINME

Hayat hikayesini anlatan ve sonradan filme çekilen kitaba göre Michael Oher’in yaşamı Tuohy Ailesi tarafından evlat edinildikten sonra değişti. Huzura kavuşan genç derslerinde başarılı olmaya başladı. Sonunda da Amerikan Futbol Ligi NFL’nin önde gelen sporcularından biri oldu. Fakat Michael Oher şubatta Tuohy Ailesi’nin gizlediği bir sırrı öğrendi; aslında hiç evlat edinilmemişti.

Haberin Devamı

‘BIZDEN PARA ISTEDI’

Bunun yerine kendisine ‘vesayet belgesi’ imzalatılmıştı. Bu belgeyle Tuohy Ailesi evlat edinmeden Michael Oher’in yasal vasisi olmuştu. Futbolcunun iddiasına göre; aile, Michael Oher’in sırtından milyonlar kazanmış ve kendisine hiç para vermemişti. Sadece film 300 milyon dolar hasılat elde etmişti. Evin annesi Leigh Anne Tuohy, bir yazar ve motivasyon konuşmacısı olarak ününe ün kattı. Tuohy Ailesi ise Michael Oher’in kendilerinden 15 milyon dolar istediğini, reddedince de bu iddiayı ortaya attığını öne sürdü.

‘The Blind Side’ filmi Sandra Bullock’a Oscar kazandırmıştı.