Dünya Hayat kurtaran dostluk

Hayat kurtaran dostluk

Paylaş
Hayat kurtaran dostluk

ABD’de bir kadın en yakın arkadaşına böbreğini bağışladı. Arkadaşının kocasının böbrek ihtiyacına da yine aynı kadının kocası yetişti.

ABD’nin California eyaletinde Christine Morales ve Debbie Thompson’ın çocukluktan bu yana yedikleri içtikleri ayrı gitmedi. Aynı liseye gittiler. Bekar evine birlikte çıktılar. Birer yıl arayla nişanlanıp evlendiler. Birbirlerinin nedimesi oldular. Christine’e 2015’te polikistik böbrek hastalığı teşhisi konuldu. Böbrek bağışına ihtiyacı vardı. Bundan bahsedince Debbie hemen donör adayı olmak istedi. Test yaptırdılar. Böbrekleri uyumlu çıktı.

Haberin Devamı

BEŞ YIL SONRA

Altı ay içinde nakil işlemleri tamamlandı ve Christine dostu sayesinde iyileşti. 2020’de de Christine’in eşi Ron Morales’e diyabete bağlı böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Bu kez Debbie’nin eşi Brad Thompson devreye girdi. Donör adayı oldu. Ron ile Brad’in böbrekleri de uyumlu çıktı. Brad, böbreğini bağışladı. Her iki aile de hayatlarına sağlıkla devam ediyor. “Vücudumuzdaki izler dostluğumuzun ömür boyu silinmeyecek hatırası” diyorlar.