Dünya Herkes UFO sandı, gerçek farklı çıktı

Herkes UFO sandı, gerçek farklı çıktı

Paylaş
Herkes UFO sandı, gerçek farklı çıktı

ABD'nin Wisconsin eyaletinde bu ayın başlarında görülen gizemli ışıkların nedeni ortaya çıkmış olabilir. Işıkları gören birçok kişi, UFO olduğunu iddia etmişti.

Posta.com.tr | Aralık ayının başlarında Wisconsin eyaletinin gökyüzünde garip ışıklar görüldü. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler için çoğu kişi UFO yorumunu yaptı. Arazilerin üzerinde yayılan ışık dalgasına ilişkin açıklamayı  ünlü UFO araştırmacısı Mick West yaptı. 

Haberin Devamı

Gökyüzündeki ışıkların UFO'lara ait olup olmadığını araştıran Mick West, İki tanığın yaklaşık konumlarını kullanarak, ışıkların Milwaukee şehir merkezinin yaklaşık 40 mil kuzeyindeki Wisconsin'deki Badger'den yayılmış olabileceğini belirledi.

VİDEO İLE CEVAP VERDİ

YouTube'da konuya ilişkin video yayınlayan West, bölge yetkililerine mail attığını söyledi. Cevap olarak "bu yıl bazı spot ışıkları ekleyen" yerel bir Noel ışıkları gösterisi olduğu söylendi.

West, ışık gösterisinin Flanders ailesi tarafından yürütüldüğünü öğrendi. Aile bu yıl gösteriye altı hareketli spot eklediklerini doğruladı ve ona bir video gönderdi.

"Olay çözüldü" diyen West, "UFO değil, sadece bazı sahne ışıkları. Eğlenceli küçük bir araştırma. Ama buradaki asıl muamma, insanların neden başka bir şey olabileceğini düşündükleri" dedi. 

Haberin Devamı


FBI AJANI İKNA OLMADI

Ancak eski FBI ajanı Ben Hansen, West'in vardığı sonuca o kadar da ikna olmayarak şunları söyledi:

Sana saygı duyuyorum. Ama bu bir anlam ifade etmiyor. Flanders Noel sergisi tanıklarımızdan 20,5 mil uzakta. Aile bize 380W DMX parti ışıkları kullandıklarını söyledi. Bu video 2 milden kaydedilen evdir. Gerçekte 10 mil daha geri gitmemiz gerekiyor mu? 

UFO BİRİMİ YÜZLERCE İHBAR ALDI

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetiminin 6 ay önce açtığı yeni UFO gözlem birimi, şimdiden yüzlerce ihbar aldı. Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) diye adlandırılan birimden yapılan açıklamada söz konusu ihbarların hepsinin ABD Ordusu'ndan geldiği ifade edildi. Raporun kısa süre içinde yayımlanması bekleniyor.