Dünya Hijyen yoksunluğu cazibeyi öldürüyor

Hijyen yoksunluğu cazibeyi öldürüyor

Paylaş
Hijyen yoksunluğu cazibeyi öldürüyor

Psikologlar karşı cinsin tüm cazibesini yitirmesine ve soğumaya yol açan durumları açıkladı. Hijyen eksikliği ve kendini beğenmişlik, tüm ateşi söndürüyor.

İngiltere’de psikologlar, çekici bulunan kişilerden iğrenmeye yol açan davranış ve alışkanlıkların nedenini araştırdı. Buna göre tiksinti, aslında kişiyi kendisine zarar verebilecek şeylere karşı korumaya yönelik ilkel bir içgüdünün parçası olarak hissediliyor. Modern zamanlarda da bu his, doğru bir eş bulmak için yardımcı oluyor. Örneğin flörtün garsona kötü davranması, ileride eşine ve çocuğuna da kötü davranabileceğinin işareti görülüyor. Hatta psikologlar, kişinin iğrenme hissinin ilişkideki bağlanma stilini ele verdiğini söylüyor. Kaçınmacı bağlanma stiline sahip ve öz güvensizlik sorunları yaşayan kişiler, alakasız şeylerden çok daha kolay tiksinebiliyor.

Haberin Devamı

BEDEN ALARM VERİYOR

Örneğin pipetle su içen erkekten iğrenmek, onu potansiyel bir sevgili olarak reddetmek için bir bahane aramanın belirtisi. Dudak kremi kullanan erkekten rahatsız olmak, sevgiliden gerçekçi olmayan beklentilere sahip olmanın işareti. Sebze yemeyen erkekten rahatsız olmak, onun sağlığı ve olgunluğu konusunda şüphenin belirtisi. Evi pasaklı bir erkekten soğumak, bedenin kişiyi hastalıklara karşı uyarma belirtisi olabiliyor. Zira, hijyen eksikliği her iki cinste de cazibeyi öldüren en büyük etken. İngiliz tebrik kartı satıcısı Thortful, kadın ve erkeklere karşı cinste en çok iğrendikleri davranış ve alışkanlıkları sordu. İşte sonuçlar...