Dünya Hitler'in insanlı zehir kalkanı

Hitler'in insanlı zehir kalkanı

Paylaş
Hitler'in insanlı zehir kalkanı

Nazi Almanyası’nın diktatörü Hitler’in zehirlenmemesi için yemeklerini önden tattırdığı 15 kadından sadece biri kurtulabildi. O kadınların hikayesi müzikal oldu.

Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler, İkinci Dünya Savaşı sırasında zehirlenme korkusu yaşıyordu. O nedenle yemeklerini ondan önce tadacak 15 kişi bulundu. Bu ekibin tamamı kadınlardan oluşuyordu. 1940’larda Doğu Cephesi’ndeki karargahta işe alınan Margot Wölk, o kadınlardan biriydi. Wölk, Nazi değildi, ancak eşi askerdeydi, ailesinin evi bombalanmıştı, kayınvalidesiyle yaşıyordu.

Haberin Devamı

Ekibe onun gibi çaresiz kadınlar alınmıştı. Her gün sabah 11.00 ile öğleden sonraya kadar aynı odada tutuluyor ve yemekleri tattıktan sonra bir saat bekletiliyorlardı. Her lokmada ölme riskleri vardı, kadınlar sık sık yerken ağlama krizi geçiriyordu. Süre dolunca hayatta kaldıkları için de sevinçten ağlıyorlardı.

YENİ KUŞAKLARA DERS

Bu işkence 2.5 yıl sürdü. Wölk, 1944’te bölgeyi basan Sovyet Ordusu’ndan Berlin trenine binerek kaçtı. Arkada kalan arkadaşları öldürüldü. Savaşta öldüğünü sandığı kocası Karl’ın yaşadığını da 1946’da öğrendi. Bir araya geldiler ve yaşananları bir daha hiç anmadılar.

Ta ki 2013’te bir gazeteci ‘Hitler’in çeşnicibaşı ekibi’ni haberleştirene kadar. Wölk, yaşadıklarını ilk kez o zaman anlattı. Wölk, “Yemekler çok lezzetliydi. Hitler vejetaryen olduğundan et yoktu. Ama ölüm korkusundan lezzetin tadını çıkaramıyorduk” demişti.

Haberin Devamı

İşte o tüyler ürpertici hikaye, Broadway’de ‘Hitl*r’s Tasters’ adıyla müzikale dönüştürüldü. 21 Mayıs’ta sahnelenecek. Diktatörlüğün korkunç yüzü, sanat yoluyla yeni kuşaklara aktarılacak.