Dünya Hollanda’da Türk kardeşler restoranda yemek yerken öldürüldü

Hollanda’da Türk kardeşler restoranda yemek yerken öldürüldü

Paylaş
Hollanda’da Türk kardeşler restoranda yemek yerken öldürüldü

Hollanda’nın Zwolle kentinde bir restoranda yemek yiyen Türk iki kardeş, uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Türk kardeşleri öldüren zanlı tutuklandı.

Zwolle kentinde dün yerel saatle 18.00 sıralarında bir restorandan silah sesleri yükseldi. Yıllardır Zwolle ve çevresinde birçok restoran işleten Türk kardeşler A.T. ve H.T., yemek yedikleri sırada uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
Bir görgü şahidinin ifadesine göre, restorana gelerek yemek siparişi veren bir kişi, o esnada restoranda yemek yiyen A.T. ve H.T.’nin karşı masasına oturdu. Daha sonra iki kardeşe ateş açan saldırgan, restorandan koşarak uzaklaştı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDE HAYATLARINI KAYBETTİLER

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen iki kardeş hayatını kaybetti. Saldırının ardından restoranda bulunanlar panikle dışarı çıktı. 

TESLİM OLDU

İki Türk kardeşi öldüren zanlı, kısa bir sürenin ardından Deventer polis karakoluna teslim oldu. Polis, dün yerel saatle 18.00 sıralarında restoranda yemek yiyen 2 Türk kardeşi öldüren 32 yaşındaki zanlının tutuklandığını açıkladı.

Öte yandan, öldürülen 2 kardeşin yıllardır Zwolle’deki birçok yerde restoran işlettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA