Dünya Hollanda'daki kayıp çocuk Türk değil Suriyeli çıktı

Hollanda'daki kayıp çocuk Türk değil Suriyeli çıktı

Paylaş
Hollanda'daki kayıp çocuk Türk değil Suriyeli çıktı

Hollanda'nın Maastricht kentinde tek başına bulunan ve depremzede olduğunu söyleyen çocuğun akıbeti belli oldu. Çocuğun aslında Suriyeli olduğu ve 5 yaşında değil 13 yaşında olduğu ortaya çıktı.

.Hollanda’nın güneyindeki Maastricht şehir merkezinde önceki gün yalnız halde bulunan ve Türkçe konuştuğu için Türk vatandaşı olduğu iddia edilen çocuğun Suriye uyruklu olduğu ortaya çıktı. Ayrıca diplomatik kaynaklara göre, Hollandalı yetkililerle doğrudan iletişime geçtikten sonra çocuğun 5 değil 13 yaşında olduğu da öğrenildi.

Haberin Devamı

ELÇİLİK TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz’in Maastricht polisi ile görüştüğünü açıkladı. Çocuğun polis tarafından yalnız bulunmasından sonra direkt olarak Türkiye’nin Deventer misyonuna Haber verilmemesinden dolayı polise tepki gösterdiklerini belirtirken “Böyle bir durumda bizi aramaları gerekirken Hollanda Sosyal Hizmetlerine bilgi verilmiş. Çocuğun hangi sosyal hizmet merkezinde olduğunu sorduk” diye konuştu.

Önceki günkü haberlerde polisin iletişim kurduğu çocuğun tek tük Türkçe konuştuğu, anne ve babasının Türkiye’de olduğunu, depremde yaralandıklarını söylediği belirtilmişti. (Hürriyet)