Dünya Hollandalı bakan, kılık değiştirip evsizlere katıldı

Hollandalı bakan, kılık değiştirip evsizlere katıldı

Paylaş
Hollandalı bakan, kılık değiştirip evsizlere katıldı

Hollanda Devlet Bakanı Maarten van Ooijen, evsizlerin sorunlarını daha yakından görebilmek için, kılık ve kimlik değiştirerek evsizler yurdunda geceledi. Bakan Marteen van Ooijen yaşadıklarını sosyal medyadan paylaştı.

Hollanda Kamu Sağlığı, Spor ve Sosyal Bakımdan Sorumlu Devlet Bakanı Maarten van Ooijen, evsizlerin sorunlarını daha yakından görebilmek için kılık değiştirerek bir gecesini Den Bosch kentinde evsizlerin kaldığı sosyal yardım merkezinde geçirdi. Ooijen, yaşadığı deneyimi ertesi gün sosyal medyadan paylaştı. Ooijen, görevlilerin kendisine kibarca sorular sorduğunu ve özel sınırlarına saygı duyulduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

TEPKİLER OLUMLU 


Bakan van Ooijen'in, evsizler yurdundaki izlenimini anlattığı sosyal medya paylaşımı, çok sayıda tepki aldı. Tepkilerin büyük bölümü olumlu yönde. Sosyal medya kullanıcıları, yöneticilerin, genellikle uygulamalarında sosyal gerçeklere yeterince yakın olmadığını belirterek, bu nedenle Hollandalı bakanın gerçeği bulmak için evsizler yurdunda kalmasının önemli olduğunu dile getiriyor.

Bazı vatandaşlar ise, tüm deneyimin ter kokusu ve horlama ile sınırılı olduğunu savunarak, van Ooijen'in ziyaretini bir oyun olarak değerlendiriyor.

Sosyal medya kullanıcıları, bakanın, evsizlerin sorununu "pijama partisine indirgediğini" öne sürerek, "Evsizler için bundan sonra ne yapacaksınız, aslı mesele o" diyor. (BBC Türkçe)

Haberin Devamı