Dünya Huzur ülkesinde çete kabusu

Huzur ülkesinde çete kabusu

Paylaş
Huzur ülkesinde çete kabusu

Avrupa’nın en huzurlu ülkelerinden İsveç’i çete savaşı sardı. Başkent çevresinde 12 saat arayla işlenen üç cinayet sonrası asker sokağa iniyor.

İsveç'te son bir ayda 12 cinayet işlendi. Sadece geçen hafta 12 saat arayla üç kişi öldürüldü. Önce 18 yaşındaki bir rapçi spor sahasında infaz edildi, sonra bir adam silahlı saldırda öldürüldü, sonra da 25 yaşındaki bir kadın patlatılan bomba sonucu öldü. İsveç'in sağ merkez bir azınlık hükümetiyle başa gelen başbakanı Ulf Kristersson, çete şiddetindeki artış nedeniyle dün Silahlı Kuvvetler Komutanı ile acil toplantı düzenledi. Çeteleri bastırmak için sokağa askerin konuşlandırılması düşünülüyor.

Haberin Devamı

ÇOCUĞA BİLE ACIMADILAR

Son bir ay, İsveç'te silahlı saldırılar açısından en ölümcül ay oldu. Bu ölümler arasında Stockholm banliyösündeki bir ormanda başından vurulmuş halde ölü bulunan 13 yaşındaki çocuk Milo da var. İskandinav ülkesi İsveç, uyuşturucu çeteleri arasında tırmanan çatışmalara sahne oluyor. Eskiden dezavantajlı bölgelerle sınırlı olan silahlı saldırılar, genellikle sakin ve zengin olan ülkede halka açık yerlerde düzenli olarak yaşanan olaylar haline geldi. 30 bin kişinin doğrudan veya dolaylı olarak çete suçlarıyla bağlantılı olduğu hesaplanıyor.