Dünya İçerik milyonerleri

İçerik milyonerleri

Paylaş
İçerik milyonerleri

Ekonomi dergisi Forbes, yılın en çok kazanan içerik üreticilerini açıkladı. En zengininin kazancı 82 milyon dolar!

Forbes, bu yıl ikinci kez ‘En İyi İçerik Üreticileri’ listesini yayınladı. Listede 50 isim yer alıyor. Bu kişiler takipçilerini servete çevirmeleriyle bilinen sosyal medya yıldızları. Onlar bugünün reklam ve eğlence pazarının hacmini de belirliyor. Listedeki 50 kişinin toplam takipçi sayısı 2.6 milyar. Takipçilerini kullanarak elde ettikleri tahmini kazanç 700 milyon dolar. Bu rakam 2022’de 570 milyon dolardı. Yani yüzde 20’lik bir artış var. Ayrıca markaların bu yıl içerik oluşturucu pazarlamasına ayırdıkları harcama bütçesi de 21 milyar doları buldu. Bu rakam sadece yedi yıl önce 1.6 milyar dolardı. İşte listenin yıldızları:

Haberin Devamı

1- JIMMY DONALDSON (MRBEAST)

82 milyon dolarlık kazancıyla ilk sırada. 312 milyon takipçisi var.

2- OLAJIDE OLATUNJI (KSI)

2009’da YouTube’da FIFA video oyunlarına tepki göstermeye başlayarak dikkat çekti ve tuhaf mizahıyla milyonlarca takipçi kazandı. 112 milyon takipçisi var. Tahmin edilen kazancı 24 milyon dolar.

3- JAKE PAUL

YouTube’daki gösterileriyle milyonlarca kullanıcının dikkatini çeken ve sonradan boksör olan Jake Paul yılda yaklaşık 34 milyon dolar kazanıyor. 66 milyon takipçisi var.

4- RHETT & LINK:

İlkokuldan beri iyi arkadaş olan iki eski mühendis, YouTube’da komedi programları yayınlayarak 51 milyon takipçi ve 35 milyon dolar kazanca erişti.

5- CHARLI D’AMELIO

Listenin en üst sıradaki kadını. 213 milyon takipçisi ve 23 milyon dolarlık kazancı var. TikTok’ta popüler.

Haberin Devamı

6- LOGAN PAUL

Kardeşi Jake ile birlikte ünlenip yoluna tek başına devam etti. Şok edici videolarıyla biliniyor. 74 milyon takipçiye ve 21 milyon dolarlık kazanca sahip.

7- ELLIOT TEBELE

Esprili içeriklerini dev markalara satmasıyla ve ‘F*ckJerry’ adıyla biliniyor. 17 milyon takipçisi ve 30 milyon dolarlık kazancı var.

8- EMMA CHAMBERLAIN

İlk 10’daki ikinci kadın. Moda tutkusunu yaşam tarzına dönüştürerek 28 milyon takipçiye ulaştı. Kazancı 20 milyon dolar.

9- MATT RIFE

10 yıl boyunca küçük kulüplerde performans sergiledi. Bir kadın hayranıyla şakalaştığı bir klibinin viral hale gelmesiyle TikTok’ta ünlendi. Stand-up turnesine çıktı. 22 milyon takipçisi ve 25 milyon dolar kazancı var.

10- BRENT RIVERA

Vine’da başladığı fenomenlik kariyeri YouTube ve TikTok’ta sürüyor. Komedi videolarıyla ünlü. 96 milyon takipçi ve 17.5 milyon dolar kazanca sahip.