Dünya İdam değil işkence! 1 saat boyunca öldürmeye çalıştılar: ABD'de gönüllülere idam görevi başarısız oldu

İdam değil işkence! 1 saat boyunca öldürmeye çalıştılar: ABD'de gönüllülere idam görevi başarısız oldu

Paylaş
İdam değil işkence! 1 saat boyunca öldürmeye çalıştılar: ABD'de gönüllülere idam görevi başarısız oldu

ABD'nin en uzun süredir ölümü bekleyen idam mahkumlarından biri dün, son nefesini vereceği odaya götürüldü. Kendisini camın arkasından ailesi ve sevdikleri izliyordu. Son kez onlara dönüp 'Sizi seviyorum' dedi ancak 1 saat süren 8 farklı denemenin ardından idam başarısız oldu. İdamı gerçekleştiren ekip hakkındaki iddialar ise ülkeyi karıştırdı.

POSTA.COM.TR | 1950 yılında ABD’nin Ohio eyaletinde dünyaya gelen Thomas Eugene Creech, oldukça sorunlu bir çocukluk dönemi geçirdi. Ebeveynleri birbirleriyle anlaşamıyor ve sürekli kavga ediyorlardı. Bu durum Creech’i oldukça kötü etkilemekteydi. Kısa süre sonra anne-babası boşanan Creech, henü küçük bir çocukken babasıyla yalnız yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

Babasıyla birlikte yaşamaya başlamasının ardından babası Creech’in gözlerinin önünde hayatını kaybetti. Belki de onun zihninde her şeyin başladığı yer burasıydı. İddiaya göre babasına bakmaklı görevli hemşireye saldırarak darp etti.

Babasının ölümünün ardından Creech’in hayatındaki birkaç yıl oldukça zorlu geçti. Önce annesinin kendisini terk etmesi, ardından ise babasının hayatını kaybetmesiyle yalnız kalan Creech, kendini yollara vurdu ve otostop çekerek ülkeyi gezmeye başladı.

İLK KEZ HAPSE GİRİŞİ

1969 yılına kadar izini adeta kaybettiren genç Creech, 11 Aralık günü hırsızlık suçundan yakalandı ve 50 yılla yargılanarak hapse atıldı. 1971 yılında ise şartlı tahliye ile hapisten çıktı. Creech, 1973 yılına gelindiğinde ise 17 yaşındaki Thomasine Loren White ise hayatlarını birleştirdi. 17 yaşındaki Thomasine, eşinin cinayetlerinde rol oynayacak bir isimdi.

Haberin Devamı

Evlendiği yılın ağustos ayında 13 karton sigara çalarak şartlı tahliye koşullarını ihlal eden Creech, ruh sağlığının yerinde olmadığını söyleyerek mahkemeyi ikna etmeyi başardı ve ev hapsi cezası aldı. Kısa süre içinde ruh sağlığında bir sıkıntı olmadığı ortaya çıkan Creech, bu kez Portland’e taşınarak burada çalışmaya başladı. Creech, çalıştığı yerde bir ceset bulunmasının ardından 17 yaşındaki eşi ile birlikte Idaho’ya taşındı.

KENDİLERİNE YARDIM EDENLERİ KATLEDİP GÖMDÜLER

1974 yılının 6 Kasım günü Creech ve eşi Idaho’da otostop çekerek gezerken içinde 2 boyacının bulunduğu araç genç çifti almak için durdu. Aracın içindekiler 34 yaşındaki Edward Thomas Arnold ve 40 yaşındaki John Wayne Bradford’du. Otostopçu çifti aldıktan sonra yola devam ederlerken Creech bir anda yanındaki tüfeği çıkararak iki boyacıyı da kafasından vurarak öldürdü. Daha sonra karı koca birlikte öldürdükleri araç sahiplerini yıl kenarına gömdü. Kan ve ceset parçalarıyla dolan araç ise bir gün sonra yerel halk tarafından bulundu.

Kan donduran cinayetten 2 gün sonra Creech, Oregon’da işlenen iki cinayetin daha şüphelisi haline gelmişti ve henüz yeni seçilmiş Colorado senatörü Gary Hart’a ölüm tehditlerinde bulunuyordu.

Haberin Devamı

Creech ve eşi, bir anda ülkenin en çok aranan isimlerinden oldular. Genç çifti tanıyan bir polis memuru onların cinayet zanlıları olduğu fark etti ve genç çifti tutuklandı. Creech, ölüm tehditleri suçundan sıyrılmayı başarsa da cinayet zanlısı olarak hapse atıldı.

CEZAEVİNDE DE RAHAT DURMADI

Creech ise cezaevinde de rahat durmuyordu. Yakalandıktan kısa süre sonra hücre arkadaşı William Fischer’a saldırarak darp etti. Yakalandıktan 1 hafta sonra bileklerini keserek intihar etmeye çalışan Creech, gardiyanların dikkati sayesinde hayata tutundu ve daha güvenlikli bir hücreye geçirildi.

1975 yılının ocak ayına gelindiğinde Creech’in eşi Thomasine, 18 yaşını doldurmuştu ve artık bir yetişkin olarak cinayetle yargılanıyordu. Mahkeme uzadıkça genç çiftin ifadesi de değişmeye başlamıştı. Başta cinayetleri reddetseler de ekim ayı geldiğinde Creech, araçtaki iki kişinin eşine tecavüz etmeye kalkıştıklarını ve onları bu sebeple öldürdüğünü öne sürdü.

Haberin Devamı

SATANİST TARİKATIYLA İNSAN KURBAN ETTİLER

Asıl şoke edici olay ise ekim ayında süren mahkemede Creech’in 42 cinayete dahil olduğunu itiraf etmesiyle yaşandı. Creech’in ifadesine göre, ilk cinayetini henüz 17 yaşındayken bir arkadaşını boğarak işlemişti. Daha sonra San Francisco’da bir kişiyi, Ohio’da ise 5 kişiyi daha öldürdüğünü söyleyen Creech, satanist bir tarikata katıldığını ve burada insan kurban ettiklerini anlattı.

100'DEN FAZLA CESEDİN YERİNİ SÖYLEDİ

Kurban sayısını her duruşmada artıran Creech, 100’den fazla kişinin cesedinin gömülü olduğu yerleri yetkililere bildirdi. Yapılan incelemerde ise bu kemiklerin hayvanlara ait olduğu ortaya çıktı.

Aylarca süren mahkemenin ardından 25 Mart 1976 tarihinde, mayıs ayında asılarak idam edilmesi kararı alınan Creech, birtakım iyi hal ve indirimler sebebiyle idamdan kurtulmayı başardı. Yıllar süren davalarda işlediği seri cinayetler ve içinde bulunduğu tarikat hakkında bilgiler vererek cezasını erteleten Creech için son karar, 29 Ocak 2024 yılında verildi. 28 Şubat için idam kararı verilen Creech, hücresinde hayatının sona ereceği günü beklemeye başladı.

Haberin Devamı

İDAM EKİBİYLE İLGİLİ KORKUNÇ İDDİA

28 Şubat günü yerel saat ile 10’da idam edilmesi planlanan 73 yaşındaki Creech, sabah erkenden kalktı ve gardiyanlar tarafından son nefesini vereceği odaya götürüldü. Ailesinin cam arkasından izlediği Creech, onlara dönerek son sözü olarak 'Sizi seviyorum' dedi.

Zehirli iğne ile idam edilmesi planlanan Creech’e yaklaşık 8 kez iğne yapılmaya çalışılsa da hepsi başarısız oldu.

Yaklaşık 1 saat süren denemenin ardından Creech’in avukatının müvekkiline işkence yapıldığını söylemesi ile idam durduruldu.

Creech tekrar hücresine dönerken idamı gerçekleştirmek için getirilen ekibin tamamen gönüllülerden oluştuğu ve Idaho eyaletinin bu kişilerin medikal geçmişlerini bile kontrol etmediği öne sürüldü.