Dünya İğrenç Yemekler Müzesi'nde Türkiye'de yapılan bir yemek de sergilendi

İğrenç Yemekler Müzesi'nde Türkiye'de yapılan bir yemek de sergilendi

Paylaş
İğrenç Yemekler Müzesi'nde Türkiye'de yapılan bir yemek de sergilendi

ABD'de açılan Dünyanın İğrenç Yemekler Müzesi'nde, ziyaretçiler söz konusu iğrenç yemeklerden bazılarını tatma fırsatı buluyor. Müze yetkilileri, tiksinmekle başlayan tepkilerin kusmaya kadar gittiğini belirtiyor. İçerde Türkiye'de yapılan bir yemek de var.

2018'de ABD'de açılan İğrenç Yemekler Müzesi'nde ziyaretçiler hayatlarının en iğrenç deneyimlerini yaşıyor.  Ziyaretçiler, dünyanın farklı bölgelerinde yapılan ve görmeye tahammül dahi edemeyeceğiniz yemekleri inceliyor ve isterse tadabiliyor. Türkiye'de de yapılan Kelle Paça çorbasını görenler ise kısa bir şaşkınlık yaşıyor.

Haberin Devamı

İşte o yemeklerin listesi:

MEYVE YARASASI ÇORBASI - GUAM


KOYUN GÖZÜ SUYU - MOĞOLİSTAN

KALE PACHE - İRAN-TÜRKİYE


BOĞA PENİSİ - ÇİN

CANLI LARVALI PEYNİR - SARDİNYA İTALYA


BALIK SPERMİ ÇUVALLARI - JAPONYA


BEBEK FARE ŞARABI - ÇİN

İLK MÜZE İSVEÇ'TE AÇILMIŞTI

Dünyanın farklı bölgelerinde tüketilen yemeklerin sergilendiği müze ilk olarak İsveç'in Malmö kentinde açılmıştı. Müzedeki 80 çeşit Yemek arasında kuzu gözü çorbası, çürümüş köpek balığı eti, kavrulmuş Peru domuzu gibi yiyecekler bulunuyordu.

Galeri müdürü Anthony Morey sergi ile ilgili, “Bizim iğrenç bulduğumuz yemeklerin başkaları için lezzetli, bizim yediklerimizin başkaları için tahammül edilemez olduğunu fark ediyoruz” demişti.

Müzede yer alan yemekler arasında fermente edilmiş köpek balığı, İsveç’in ağır kokusuyla bilinen mayalanmış ringa balığı gibi yemekler bulunuyordu.

Haberin Devamı