Dünya İki taciz daha! Meğer neler yapmış neler: Öptü, sarıldı, kucakladı

İki taciz daha! Meğer neler yapmış neler: Öptü, sarıldı, kucakladı

Paylaş
İki taciz daha! Meğer neler yapmış neler: Öptü, sarıldı, kucakladı

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon olan İspanyol milli takımından bir oyuncuyu madalya töreninde dudaklarından öperek skandala imza atan ve görevden alınan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı hakkında inceleme tamamlandı. Başkanın aynı törende İngiliz oyunculara yönelik sarkıntılıkları da tespit edildi.

20 Ağustos’ta Sydney’deki finalde İngiltere’yi 1-0 yenen İspanyol milli takımının oyuncusu Jenni Hermoso’yu kutlama töreninde dudağından öpen, Federasyon Başkanı Luis Rubiales önce 90 günlük uzaklaştırma cezası almış ardından ardından 3 yıl futboldan men edilmişti. FIFA, Rubiales’e karşı açılan davaya ilişkin yeni bulgularını yayınladı. Bunlar arasında Rubiales’in iki İngiliz oyuncuya karşı uygunsuz hareketleri var.

Haberin Devamı

AVUÇLAYIP OKŞUYOR

İngiliz Futbol Federasyonu yöneticisi Debbie Hewitt tarafından hazırlanan raporda Rubiales’in, dünya kupası finali sonrası İngiliz defans oyuncusu Lucy Bronze’u da yanağından zorla öptüğü; Laura Coombs’un yüzünü ise avuçlayıp okşadığı iddia edildi. Raporu hazırlayan Hewitt, zaten podyumda Rubiales’in yanında duruyordu. Hewitt, İspanyol Başkan’ın davranışını o zaman da tuhaf bulduğunu ifade etti.

HEPSİYLE FİZİKİ TEMAS

FIFA Disiplin Kurulu’nun önüne gelen raporda Rubiales için “Neredeyse tüm kadın futbolculara dokundu. Çoğuna sımsıkı kendine çekip, sarıldı, yanaklarından öptü. Birisinin poposuna vurdu, bazılarına sarılıp ayaklarını yerden kesecek şekilde havaya kaldırdı. Çoğu durumda kucaklaşmayı ve fiziksel teması bizzat başlattı” denildi. Ancak sarılma ve öpücüklerin karşılıksız olduğu, birçok oyuncunun başını çevirerek öpüşmekten kaçınmak istediği ifade edildi.

Haberin Devamı