Dünya İkinci Boeing ifşacısı da öldü

İkinci Boeing ifşacısı da öldü

Paylaş
İkinci Boeing ifşacısı da öldü

Uçak şirketi Boeing uçaklarıyla ilgili endişelerini açıklayan eski çalışan, öldü. Uçaklara ikinci sınıf parçaların takıldığına şahit olduğunu söyleyen eski bir Boeing çalışanı da martta ölü bulunmuştu.

ABD’li uçak şirketi Boeing, son aylarda art arda yolcu uçaklarında yaşanan güvenlik krizleriyle gündemde. Şirketin ürettiği bazı modellerin güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getiren eski çalışan Joshua Dean (45), öldü. Ailesi, Dean’in ani bir rahatsızlık sonucu kaldırıldığı hastanede öldüğünü açıkladı. Dean’in influenza B, MRSA ve zatürre testleri pozitif çıkmıştı. 21 Nisan’dan sonra entübe edilmişti. Hastanede felç de geçirdi. Dean, şirketin tedarikçisi Spirit AeuroSystems’da eski kalite denetçisiydi. Tedarikçinin Kansas’taki fabrikasındaki standartları sorguladığı için Nisan 2023’te kovulduğunu açıklamıştı. Haksız işten çıkarılma davası açmıştı.

Haberin Devamı

‘YANLIŞ DELİK AÇILDI’

Spirit AuroSystems şirketi, ocak ayında Alaska Havayolları’nın bir uçuşu sırasında Boeing uçağının patlayan kapısının tapasını üretmişti. Dean, bu yıl ocak ayında Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, bir uçak gövdesinde yanlış delikler açıldığını belirttiği için işten çıkarıldığını söylemişti. Boeing, Dean ve diğer ifşacıların şirketin güvenlik uyarılarını kasıtlı olarak göz ardı ettiği yönündeki iddialarını ise reddediyor. Öte yandan bu, son iki ayda ikinci Boeing ifşacısı ölümü oldu. Havayolunun eski kalite kontrol müdürü John Barnett da martta ölü bulunmuştu. Uçaklara ikinci sınıf parçaların takıldığına şahit olduğunu söyleyen Barnett’ın hayatına kendisinin son verdiği söylenmişti.

Haberin Devamı