Dünya İkinci Titanik faciası

İkinci Titanik faciası

Paylaş
İkinci Titanik faciası

Kanada açıklarında 1912’de buz dağına çarparak batan Titanik gemisinin enkazına turistik gezi yaparken kaybolan Titan adlı denizaltıda bulunan beş kişinin öldüğü açıklandı. Patlama meydana geldiği belirtilen Titan’ın parçalanan enkazı Titanik’in yakınında tespit edildi.

OKSİJEN BİTTİ UMUT TÜKENDİ

Haberin Devamı

İngiltere’den 1912’de New York’a sefer yaparken batan Titanik enkazına turistik seyahat düzenleyen OceanGate Expeditions şirketinin denizaltısı Titan, beş yolcusuyla pazar günü TSİ 15.00’te Atlantik Okyanusu’na daldı. 1 saat 45 dakika sonra 3 bin 657 metre derinde kaybolan denizaltıyı arama çalışmaları başlatıldı. İleri teknolojik araçlarla arama yapılırken denizaltının 96 saatlik oksijen depoları dün TSİ 15.00’te tükendi.

ÖNCE ŞİRKET AÇIKLADI

TSİ 22.00’de önce OcaeanGate şirketi, denizaltıdaki beş kişinin öldüğünü duyurdu. Açıklamada, “CEO’muz Stockton Rush, Şehzade Davut ve oğlu Süleyman Davut, Hamish Harding ve Paul-Henri Nargeolet’in ne yazık ki öldüğüne inanıyoruz. Bu insanlar farklı bir macera ruhunu ve dünya okyanuslarını korumak için derin bir tutkuyu paylaşan gerçek kaşiflerdi. Bu trajik süreçte kalplerimiz bu beş canla ve ailelerinin her bir ferdiyle birlikte” denildi.

Haberin Devamı

PATLAMA MEYDANA GELDİ

Ardından ABD Sahil Güvenliği, sualtı robotu Victor’un Titan’ın kuyruk konisiyle birlikte beş ayrı ana parçasının bulduğunu duyurdu ve denizaltıdakilerin kurbanlarının ailelerine başsağlığı mesajı yayınladı. Denizaltıya ait parçaların bulunması patlamayı gündeme getirdi. ABD Sahil Güvenliği, bir patlama sonrası denizaltıyla irtibatın kesildiğinin değerlendirildiği belirtti.

TİTANİK’İN 488 METRE UZAĞINDA

ABD Sahil Güvenlik Tuğamirali John Mauger, de insansız deniz robotu Victor 600’ün denizaltının enkazının Titanik’in yaklaşık 488 metre uzaklıkta tespit ettiğini açıkladı. Robotun çalışmalara devam edeceğini ifade eden Mauger, “Enkaz alanı Titan’ın feci bir şekilde patladığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Üzücü haberi alan ailelerin, denizaltının sahibi OceanGate şirketine dava açmaya hazırlandıkları belirtildi.

111 yıl sonra trajik tesadüf

Oceangate firmasının CEO’su Stockton Rush’ın karısı Wendy Rush’ın akrabalarının 1912’de batan Titanik’te öldüğü belirlendi. Buna göre Wendy Rush, Macy’s mağazasının kurucu ortağı olan Isador Straus ile Titanic’in talihsiz transatlantik yolculuğundaki en zengin insanlar arasında yer alan Ida Straus’un torununun torunu.

Haberin Devamı

MİLYARDER SU ALTINDA ÜVEY EVLAT ALEMDE

Denizaltıda ölen İngiliz milyarder Hamish Harding’in üvey oğlu Brian Szasz, sosyal medyada gamsız paylaşımlarıyla dikkat çekti. Szasz, bir eskortun sayfasına müstehcen yorum bıraktı. Ayrıca pazartesi Blink 182 konserine gittiği ortaya çıktı. Szasz’a rapçi Cardi B de tepki gösterdi. “Bu kadar kalpsiz olacağıma fakir olurum daha iyi” dedi. Bunun üzerine Szasz, üvey babasının servetinden faydalanmadığını, hesabında 100 doları olduğunu, bu trajedide en çok annesi için endişelendiğini söyledi.