Dünya İkiz hile iftirasına 1.5 milyon dolar

İkiz hile iftirasına 1.5 milyon dolar

Paylaş
İkiz hile iftirasına 1.5 milyon dolar

Tıp okurken bir sınavda kopya çektikleri iddiasıyla doktor olamayan tek yumurta ikizleri, ikiz düşündüklerini ispatlayarak tazminat kazandı.

ABD’de tek yumurta ikizleri Kayla ve Kellie Bingham’ın (30) hayali doktor olmaktı. Güney Carolina Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kabul edildiler. Ancak 2016’da bir sınavda kopya çektikleri iddia edildi. Bilgisayarla katıldıkları sınavda aynı sıraya denk gelmişlerdi. Ancak aralarında yaklaşık iki metre vardı. Yanıtlarının birbirinin aynı olması ‘fazla tesadüf’ bulundu. İkizler bu iddiayı kabul etmedi. Ancak itibarları sarsıldığı için doktorluk hayallerine veda ettiler.

Haberin Devamı

PROFESÖR RAPORU

Kopya çekmediklerini ispatlamak için 2017’de okula karalama davası açtılar. Davada geçmişte girdikleri sınavların sonuçları da delil olarak sunuldu. İkizler farklı tarihlerde girdikleri sınavların da neredeyse hepsinden aynı veya yakın notlar almıştı. Yapılan incelemelerde de iki profesör ikizlerin genetik olarak aynı şekilde düşünüp davranabileceğini rapor etti. Aynı ev ve okullarda yetiştikleri için zihinsel olarak da bağlantılarının daha kuvvetli olduğu belirlendi. İkiz kardeşler 1.5 milyon dolarlık tazminat kazandı. İkizler akademik kariyerlerine hukuk okuyarak devam etti, ikisi de avukat oldu.

TEK YUMURTA İKİZLERİYLE İLGİLİ GERÇEKLER

  • Tek yumurta ikizleri, hem şekil hem de boyut olarak benzer beyin dalgası modellerine sahip olabilir, bu da olayları algılama ve düşünme biçimlerinin inanılmaz derecede benzer olduğu anlamına gelir.
  • Tek yumurta ikizleri, ister birlikte ister ayrı büyüsünler, birbirlerine benzerler.
  • İkizlerin (tek yumurta veya kardeş yumurta) birbirleriyle iletişim kurmak için kendi dillerini geliştirmeleri ve konuşmalarına sık rastlanır.
  • Tek yumurta ikizlerinin görüntüsü her zaman birbirine benzemez.
  • Tek yumurta ikizleri farklı cinsiyette olabilir. Aynı parmak izlerine sahip olmaları gerekmez.
  • Tek yumurta ikizlerinin farklı bağışıklık sistemleri vardır, ancak her ikisi de aynı hastalıkları/hastalıkları geliştirebilir.
  • Tek yumurta ikizleri doğurma olasılığı yaşla birlikte artmaz.
  • Tek yumurta ikizleri, dünya çapında her 1000 doğumdan üç ila dördünde meydana gelir.
  • Araştırmalar, tek yumurta ikizlerinin genellikle çift yumurta ikizlerinden daha uzun yaşadığını gösteriyor.