Dünya İklim krizi melez ırklar yarattı

İklim krizi melez ırklar yarattı

Paylaş
İklim krizi melez ırklar yarattı

Bilim insanları iklim krizine bağlı olarak ortaya çıkan yeni hayvan türlerini açıkladı. En çok yeni melez hayvan, buzulların erimesinden dolayı kutup bölgesinde görüldü.

Kutup bölgesindeki hayvanlar, yeni iklim koşullarına adapte olmaya çalışırken farklı ırklarla çiftleşerek hayatta kalmaya çalışıyor. İşte yeni melez türler:

Haberin Devamı

Brolar ayı: Boz ayı ile kutup ayısının birleşiminden oluşuyor.

Narluga: Genlerini beluga balinası ile deniz gergedanından alıyor.

Çakurtlar: Çakallar ile kurtların birleşiminden oluşuyor.

Harbour-dall yunusu: Kuzey Atlantik’e özgü gri-beyaz liman yunusları ile Kuzey Pasifik’e özgü siyah-beyaz dall yunuslarının çiftleşmesinden meydana geliyor.

Kuzey Amerika uçan sincabı: Kanada’daki kuzey ve güney uçan sincaplarının çiftleşmesinden oluşuyor. Vücut şeklinini güney türünden, gri-beyaz rengini de kuzey türünden alıyor.

EKOLOJİK EYLEME CEZA

Öte yandan, İngiltere’nin başkenti Londra’daki sanat galerisinde eylem düzenleyen ekolojik aktivistlere ceza verildi. Louis McKechnie (22) ve Emily Brocklebank ( 23) Hollandalı ressam Van Gogh’un 1889 tarihli “Peach Trees In Blossom” (Çiçek Açmış Şeftali Ağaçları) tablosunun çerçevesine ellerini yapıştırmıştı. Galeride 2 bin Sterlin’lik hasara yol açtıkları belirlendi. McKechnie üç hafta hapis, Brocklebank ise ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı