Dünya İngiliz Savunma Bakanı’ndan şoke eden savaş açıklaması! 2030 yılını gösterdi

İngiliz Savunma Bakanı’ndan şoke eden savaş açıklaması! 2030 yılını gösterdi

Paylaş
İngiliz Savunma Bakanı’ndan şoke eden savaş açıklaması! 2030 yılını gösterdi

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya ile Ukrayna arasında 1 yıldır süren gerilime dikkat çekerek kendi ülkesindeki insanları uyardı. Dünyanın çok daha zorlu ve tehlikeli bir yer haline geldiğini söyleyen Wallace, ülkesinin 2030 yılına kadar savaşa girmiş olacağını belirtti.

Posta.com.tr | Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, birinci yıl dönümünde hız kesmeden devam ediyor. İki tarafın da sayısız kayıp verdiği cephede mücadele sürerken tüm dünya diken üzerinde bölgeden gelecek gelişmeleri takip ediyor.

Haberin Devamı

Rusya’nın işgale başladığı günden beri Ukrayna’nın en büyük destekçilerinden biri olan İngiltere’de Savunma Bakanı Ben Wallace’ın yaptığı açıklamalar başta İngilizler olmak üzere tüm dünyanın nasıl bir tehlike altında olduğunu gözler önüne serdi.

Wallace, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği ‘özel askeri operasyon’un bir yıldır hız kesmeden devam ettiğini belirterek bu durumun dünyayı git gide stabil olmayan bir hale soktuğua dikkat çekti.

Dünyanın çok daha tehlikeli ve güvensiz bir yer olduğunu ifade eden Wallace, 2030 yılını işaret ederek şöyle konuştu:

2030 yılına kadar ülkemiz savaşa girmiş olacak. Bunun için halkımızın ve ordumuzun sürekli hazır halde bulunması gerekiyor.

İngiliz The Sun’ın haberine göre, Wallace’ın İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’a yeni yılda savunma bütçesinin yükseltilmesi için baskı yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Wallace, açıklamasının devamında, “Sıcak ya da soğuk fark etmez. Savaş her geçen gün yaklaşıyor. Buna hazır olup dostumuzun ve düşmanımızın kim olduğunun farkına varmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.