Dünya İngiliz silahları Rusları kızdırdı

İngiliz silahları Rusları kızdırdı

Paylaş
İngiliz silahları Rusları kızdırdı

İngiliz yapımı füzeler Ukrayna’da bir Rus helikopterini düşürdü. Rusya, İngiltere’den gönderilen silahların Ukrayna’ya girer girmez hedef alınacağını belirtti.

Rus ordusuna ait bir Mi-28N helikopteri, ayrılıkçıların bulunduğu Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk bölgesinde düşürüldü. Helikopterin İngiliz yapımı ‘starstreak’ taşınabilir hava savunma sistemiyle vurulduğu belirtildi. İngiliz basınındaki haberlerde, bir hafta önce Ukrayna’ya gönderilen hava savunma füzelerinin ilk kullanımda başarıya ulaştığı belirtildi. İngiliz Hükümeti dünyanın en hızlı kısa menzilli karadan havaya füzesi olan ‘starstreak’lerden Ukrayna’ya daha fazla gönderecek.

Haberin Devamı

YENİ SEVKİYAT YOLDA

Ukraynalı yetkililer önümüzdeki günlerde yeni bir teslimat beklediklerini açıklarken, Rus helikopterinin İngiliz silahıyla düşürülmesi Moskova ile Londra arasındaki gerilimi artırdı. Rusya’nın Londra Büyükelçisi Andrey Kelin, İngiltere’nin gönderdiği silahların Ukrayna sınırından girer girmez ‘hedef alınacağı’nı söyledi. İngiliz uzmanlar, Rusların işgal harekatı başlamadan önce Ukrayna askerlerine ülkenin batısındaki kamplarda hava savunma ve anti-tank füzelerinin kullanımı konusunda eğitim vermişti.

 

Helikopterin vurulma anına ait görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. ‘Starstreak’ler ateşlendikten sonra uzaktan yönlendirilebiliyor.