Dünya İnsanlığa karşı suç! Enerji santrallerini hedef alıyor

İnsanlığa karşı suç! Enerji santrallerini hedef alıyor

Paylaş
İnsanlığa karşı suç! Enerji santrallerini hedef alıyor

Rusya, Ukrayna’yı işgal girişimi kapsamında enerji santrallerini hedef alıyor. Elektrik kesintileri de kışın etkisinin hissedildiği ülkede yaşayanları dondurucu soğukla baş başa bırakıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın insanlığa karşı suç işlediğini söyledi.

Rusya’nın kısa sürede bitirme planıyla 24 Şubat’ta başlattığı işgal girişimi beklediği gibi gitmemişti. Tahmin ettiği kadar hızlı ilerleyemeyen hatta ele geçirdiği bazı yerleri terk etmek zorunda kalan Rusya da taktik değiştirmiş,

Haberin Devamı

Ukrayna’nın enerji santrallerine saldırılar düzenlemeye başlamıştı. Bu saldırılar ülke genelinde elektrik kesintilerine yol açıyor. Başkent Kiev’in üçte ikisine elektrik verilemiyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), Rusya’nın enerji tesislerine yaptığı saldırıların Zaporijya Nükleer Santrali’nin ulusal elektrik şebekesi ile bağlantısını kestiğini duyurdu.

'MİLYONLARCA MAĞDUR'

IAEA “Zaporijya’daki nükleer güvenlik durumu gittikçe güvensiz hale geliyor” açıklaması yaptı. Ayrıca Rusya’nın saldırıları Moldova’da da elektrik kesintilerine yol açtı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy önceki akşam Birleşmiş Milletler (BM) güvenlik konseyinin ‘acil’ olarak yaptığı toplantıda Rusya’nın saldırılarının insanlığa karşı suç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Zelenskiy, video bağlantısı aracılığıyla yaptığı konuşmada “Sıcaklık sıfırın altındayken ve milyonlarca insan enerji kaynağından, ısıtmadan, sudan yoksunken, bu apaçık bir insanlık suçudur” dedi.