Dünya İnsanlık utandı

İnsanlık utandı

Paylaş
İnsanlık utandı

İsrail savaş uçakları tarafından bombalanan Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ndeki felaketin boyutu günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı. 478 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kadınlar, çocuklar, yardıma muhtaç insanlar, doktorlar bombaların hedefi oldu.

İsrail’in gece saldırı düzenlediği Gazze’deki El- Ehli Baptist Hastanesi’ndeki felaketin boyutu sabah görüntülendi. 500 kişinin hayatını kaybettiği hastanedeki saldırının gerçekleştiği noktanın küle döndüğü, bazı alanlarda hâlâ dumanların çıktığı görüldü. Cenazelerin bir kısmı kaldırılırken, bir kısmının üzerinde örtülerle durmaya devam ettiği belirtildi. 7 Ekim’den bu yana düzenlenen saldırılarda 3 bin 478 kişi öldü. Yaralı sayısı ise 12 bin 65’e yükseldi.

Haberin Devamı

ACININ TARİFİ YOK

Gazze’de Filistinli Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr Eşref El-Kudra, El-Ahli Hastanesi’ndeki durumu ‘emsalsiz ve tarif edilemez’ olarak nitelendirdi. El-Kudra, “Doktorlar yerde ve koridorlarda ameliyatlar yapıyor ve bunların bazıları anestezisiz yapılıyor” dedi. Pek çok insanın hâlâ ameliyat beklediğini belirten El- Kudra, sağlık ekiplerinin yoğun bakımdaki insanların hayatlarını kurtarmaya çalıştığını söyledi.

ENKAZA DÖNDÜ

Filistin Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim’de başlayan çatışmalarda İsrail’in işgal altındaki Gazze’ye yaptığı saldırılar sonucunda ortaya çıkan yıkımın havadan görüntülenmiş ‘öncesi ve sonrası’ fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflar yaşanan saldırının boyutlarını gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

OYUN OYNUYORLARDI

İsrail’in vurduğu hastanede saldırıdan 20 saat önce çekilen videolar sosyal medyada yayımlandı. Görüntülerde hastanedeki çocukların psikolojisini düzeltmek için oyunlar oynandığı, dans edip şarkılar söylendiği görülüyor. Çocuklar yerdeki çöpleri toplayıp temizlerken savaş atmosferinden kurtulmak için sığındıkları hastanede bombaların hedefi oldular.

EN ACI AÇIKLAMA

İsrail’in vurduğu hastane önünde cansız çocuk bedenlerinin önünde yapılan basın açıklaması görenleri acı ve hüzne boğdu. Hastanenin yetkilisi, “Olanlar korkunç çünkü bu insanların hepsi sivil. Evlerinden kaçtılar ve güvenli olduğuna inandıkları bir yere, uluslararası hukuka göre güvenli bir yer olan hastaneye ulaştılar. İnsanlar daha tehlikeli olduğunu düşünerek evlerini terk ediyor ve güvende olmak için okullarımıza, hastanelerimize taşınıyorlar. Ve bir dakika içinde hepsi hastanede öldürüldü” dedi.