Dünya İnsanlık vuruldu! Rusya sivillere ateş açtı

İnsanlık vuruldu! Rusya sivillere ateş açtı

Paylaş
İnsanlık vuruldu! Rusya sivillere ateş açtı

Ukrayna’da kuşatma altında 10’uncu gün geride kaldı. Ruslar dün iki kentte ateşkes ilan ederek, sığınakta aç, susuz, elektriksiz ve soğukta 3 gündür yaşam mücadelesi veren sivillerin kaçması için güvenli koridor açtı. Ancak birkaç saat sonra şehirleri terk eden masumların üzerine ateş açtı.

10 günde 1.5 milyon kişinin komşu ülkelere sığındığı Ukrayna’da, dün Rusya ülkenin doğusundaki Mariopul ve Volnovakha’dan insanların tahliye edilmesi amacıyla insani koridorlar açmayı kabul etti. Sabah 09.00’da başlayıp akşam üzeri 16.00’ya kadar devam edecek güvenli koridor sayesinde şehirlere ilaç ve gıda yardımı da yapılabilecekti. Ancak güzergahtaki sivillere ateş açılınca konvoylar sıkışıp kaldı.

Haberin Devamı

SİVİLLERE BOMBA YAĞDI

Rusya, özellikle Harkov, Çernihiv, Sumy ve Mariupol’da sivil, asker ayrımı gözetmeksizin bombalamaya devam etti. 450 bin kişinin yaşadığı Mariupol’da belediye genel bir duyuruyla tüm halka sığınaklara geri dönülmesi çağrısı yaptı. Tahliyeler öğle saatlerinde durdu. Rus birliklerinin demiryolu da dahil olmak üzere kentin altyapısını yok etmek için şehri sürekli bombalamaya devam ettiği belirtildi.

Rus güçleri bu hafta Mariupol’u kuşattığından beri, şehir büyüyen bir insani krizle karşı karşıya. Tıbbi malzeme bulmak büyük ölçüde imkansız.

Siviller kenti terk ederken açılan ateşte yaralanan 1.5 yaşındaki Kirill ne yazık ki hastanede kurtarılamadı.

Ruslar sivil yerleşim yerlerini bombalayarak Ukraynalılara boyun eğdirme politikası izliyor.

Haberin Devamı

Ruslar hastaneyi bile bombalıyor. Bombalama anında sağlık personeli yere yatarak siper alıyor.

Ukrayna’nın liman kenti Marupol’da Rus güçlerinin bombardımanı sonrasında yükselen duman.