Dünya İntihara neden olabiliyor! Dünyanın en acı veren bitkisine dokundu

İntihara neden olabiliyor! Dünyanın en acı veren bitkisine dokundu

Paylaş
İntihara neden olabiliyor! Dünyanın en acı veren bitkisine dokundu

Dünyanın en acı veren bitkisi, ona dokunan kişilerde intihar düşüncelerine neden olabiliyor. Bir YouTuber ise bu bitkiye dokunmanın gerçekte ne kadar kötü olabileceğine ışık tutmak için küçük bir deney yaptı.

"Dünyanın en acı veren bitkisine" dokunan bir YouTuber, deneyimlerini takipçileriyle paylaştı. Gympie-Gympie adlı bitki İngiltere'deki botanik parkında sergilenmeye başladı. Ziyaretçiler sergilenen bitkinin onları öldürebileceğine dair uyarıldı. 

Haberin Devamı

Isırgan otu ailesinden gelen ve bilimsel adı Urticaceae olan bitki, daha çok Avustralya ve Endonezya'nın yağmur ormanlarında bulunuyor. Bitkinin kıl benzeri küçük iğneleri, ona dokunan kişilerde yanma hissi uyandırıyor. Bu his sonraki 20 ila 30 dakika içinde yoğunlaşıyor ve haftalarca, hatta aylarca devam edebiliyor.

İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

Tüm bu olaylar bitkiye sadece saniyelik bir dokunuşla gerçekleşebiliyor. Bitkiye dokunan kişilerde intihar düşüncelerinin de ortaya çıktığı rapor ediliyor. 

Bitkiye dokunan kişiler yaşadıkları hissin 'aynı anda elektik çarpması ve ateşe verilmek' gibi olduğunu söylüyor. 
Ürkütücü bitki ilk kez 1866'da keşfedildiğinde, araştırmacının atının bitkiye temas ettiği ve çıldırarak iki saat içinde öldüğü belirtiliyor. 

Haberin Devamı

The Backyard Scientist adlı kanalın sahibi olan YouTuber, dünyanın en acı veren bitkisini deneyimlemeye karar verdi. Videoda YouTuber ve arkadaşı, ürkütücü bitkiye dokunuyor ve 'arı sokması gibi' bir şey hissettiklerini söylüyorlar. YouTuber bu hissi ayrıca 'açık bir yaraya dezenfektan dökmek' şeklinde tanımlıyor. 

ACILARI DAHA DA ARTTI

İkili ardından ağrılarını durdurmak için farklı yöntemler deniyor. Bunlardan ilki seyreltilmiş hidroklorik asit ve ardından ağda şeritleri kullanmaktı. Ancak bu yöntemler faydalı olmadı ve hatta durumlarını daha da kötüleştirdi. 

Son olarak temas bölgesine su döken ikilinin acısı o kadar artmıştı ki artık çığlık atmaya başladılar. 

BİTKİYİ YOK ETMEYE ÇALIŞTILAR

İkili kızılötesi bir sensör kullanarak kollarına baktıklarında, bitkiye temas eden bölgenin ısı yaydığını açık bir şekilde gördü. Acılarını 10 üzerinden 8 olarak değerlendiren ikilinin ağrıları şans eseri ertesi gün geçti. Ancak aradan geçen iki ayın ardından temas bölgelerinde garip hisler gelişmeye başladı. 

YouTuber yaşadıklarının ardından bitkiyi yok etmek için alev makinesiyle yakmak da dahil olmak üzere birkaç ilginç yöntem denedi.