Dünya Irak'ta internet yasağı ekonomik ve sosyal hayatı vurdu

Irak'ta internet yasağı ekonomik ve sosyal hayatı vurdu

Paylaş
Irak'ta internet yasağı ekonomik ve sosyal hayatı vurdu

Irak'ta kamu hizmetlerindeki aksamalar, işsizlik ve elektrik kesintileri nedeniyle güney bölgelerinde başlayan kitlesel gösterilere karşı Bağdat yönetimi, çareyi göstericilerin organize olmakta kullandığı internete erişim yasağı getirmekte buldu. Sosyal hayatın canlı olmadığı, terör saldırılarının bitmek bilmediği, şiddet yorgunu Irak'ta vatandaşlar, interneti dış dünyayla bağlantı kurmak için tek teselli kaynağı görüyor

İnternet kesintilerinin ülkeye faturasının günlük 40 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Şiilerin yoğunlukta yaşadığı ve zengin petrol kuyularının yer aldığı güney kentlerinde elektrik kesintisi ve işsizlik gerekçesiyle başlayan kitlesel gösteriler sürüyor. Irak hükümeti, gösterilerin önüne geçmek için getirdiği internete erişim yasağı uygulamasını devam ettiriyor.

Göstericiler, organize olmak için kullandıkları çeşitli sosyal paylaşım sitelerine kısıtlama kaldırıcı programlarla girebiliyordu ancak ilgili makamlar bu tür programlara da erişimi kapattı.

Bağdat yönetiminin hiçbir kayda değer gerekçe sunmadan internet erişimini kesmesinin, bankacılık sektörü, hava yolu şirketleri ve internet servisi veren GSM firmalarında milyonlarca dolar zarara neden olduğu kaydediliyor.

İNTERNET KESİNTİSİNİN GÜNLÜK FATURASI 40 MİLYON DOLAR

ABD merkezli The Brookings Enistitüsü tarafından desteklenen The Cost of Shutdown Tool (COST) verilerinin yer aldığı NetBlocks.org'da yayınlanan araştırmaya göre, Irak’ta medyana gelen internet kesintisinin gelişmekte olan ülke ekonomisine verdiği günlük zararın yaklaşık 40 milyon doları bulduğu ifade edilmişti.

Haberin Devamı

DEAŞ SALDIRILARINDA BİLE KESİLMEDİ

AA muhabirine konuşan Irak Hava Yolları te

AA