Dünyaİran lideri Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı! Türkiye'den yardım talep ettiler

İran lideri Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı! Türkiye'den yardım talep ettiler

Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopteri kaza yaptı. İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı kaza haberini dünyaya duyurdu.

Haberin Devamı

Haberde 'Cumhurbaşkanının helikopterdeki bazı kişilerin merkeze ulaşmayı başarması, olayın can kaybı yaşanmadan sonuçlanması umudunu da artırdı' denildi.

Aynı habere göre, kurtarma ekiplerinin cumhurbaşkanını taşıyan helikopteri arama çalışmaları sürüyor.

İran lideri Reisiyi taşıyan helikopter kaza yaptı Türkiyeden yardım talep ettiler

ALİYEV İLE AÇILIŞ TÖRENİNE KATILMIŞTI

Tasnim konvoyda 3 helikopterin bulunduğunu ve bazı bakan ve yetkilileri taşıyan iki helikopterin güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştığını bildirdi.

Ajans, İran Cumhurbaşkanı'nın, Azerbaycanlı mevkidaşı ile birlikte Pazar günü iki ülke arasındaki sınırda bir su barajının açılışını yaptığını söyledi.

Olay, İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletindeki açılış töreninin bitiminden sonra meydana geldi.

İran ülkede çeşitli helikopterler uçuruyor ancak uluslararası yaptırımlar bunların parçalarının teminini zorlaştırıyor. Askeri hava filosunun tarihi de büyük ölçüde 1979 İslam Devrimi öncesine dayanıyor.

Haberin Devamı

İran devlet televizyonu ise Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini ve yardım ekiplerinin kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalıştığını duyurdu.

Devlet televizyonu, olayın İran'ın başkenti Tahran'ın yaklaşık 600 kilometre kuzeybatısında, Azerbaycan sınırındaki bir şehir olan Jolfa yakınlarında meydana geldiğini söyledi.

TEHRAN TİMES: REİSİ İLE BAĞLANTI KURULAMADI

Tehran Times haberinde Reisi ile henüz bağlantı kurulamadı. Haberde 'Güvenilir kaynaklara göre şu ana kadar Reisi'nin uydu telefonundan herhangi bir temas sağlanamadı ve olayın kesin yeri konusunda da bir belirti bulunmuyor'

MEHR: CUMHURBAŞKANI KARA YOLU İLE TEBRİZ'E GİDİYOR

İran merkezli bir başka ajan Mehr Reisi'nin karayolu ile Tebriz'e gittiğini yazdı. Haberde hava koşulları nedeniyle ekiplerin helikoptere ulaşmakta zorluk çektiği bilgisine yer veridi.

İRTİBAT KURULDU

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhsin Mensuri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin içerisinde bulunduğu helikopter ile temas kurduklarını söyledi. Mensuri, “Birkaç kez helikopterdeki 2 kişi ile irtibat kurduk ve konuştuk. Görünüşe göre ciddi bir kaza değil. İki kilometrelik bir alan içerisinde arama yapıyoruz. Umarım güzel haberler veririz” dedi.

Haberin Devamı

İran lideri Reisiyi taşıyan helikopter kaza yaptı Türkiyeden yardım talep ettiler

TÜRKİYE'YE YARDIM ÇAĞRISI

AFAD'dan yapılan açıklamada, "İran ülkemizden gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talep etmiştir. Van ve Erzurum'dan 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal için yola çıkmıştır" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı da (MSB) konuya ilişkin açıklamada bulundu. MSB'nin X hesabından yapılan paylaşımda kaza kırıma uğrayan helikopterin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirildiği belirtildi.

İran lideri Reisiyi taşıyan helikopter kaza yaptı Türkiyeden yardım talep ettiler

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İran makamlarınca Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla yapılan talebe istinaden İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin kaza kırıma uğrayan helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir."

Haberin Devamı