Dünyaİran'ın ölen Cumhurbaşkanı Reisi'ye cenaze töreni yapılıyor

İran'ın ölen Cumhurbaşkanı Reisi'ye cenaze töreni yapılıyor

Paylaş
İran'ın ölen Cumhurbaşkanı Reisi'ye cenaze töreni yapılıyor

Helikopter kazasında ölen Reisi birazdan memleketi Meşhed'de toprağa verilecek.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkilileri taşıyan helikopterin düşmesinin ardından tüm dünya ayağa kalktı. Düşen helikopterlerin yerini AKINCI İHA tespit etti ve İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Haberin Devamı

İranın ölen Cumhurbaşkanı Reisiye cenaze töreni yapılıyor

MSB'DEN AÇIKLAMA

Bakanlık kaynakları, İran Cumhurbaşkanı’nın düşen helikopterini arama faaliyetleri ve İran tarafından yapılan son açıklamalarla ilgili sorulara ise şu cevabı verdi:

“Türkiye kötü gününde İran’ın yardımına koşmuş, iyi komşuluk ve dostluğun gereğini yerine getirmiştir. O gün neler yaşandığı saat saat sayın bakanımız tarafından açıklanmıştır. Herkes arama çalışmalarını sosyal medyada canlı olarak izledi. Burada bizim açımızdan önemli ve gurur duyulması gereken üç nokta var. Acil durumlarda devlet kurumlarımızın koordineli ve süratli reaksiyonu, özellikle İHA teknolojisinde yerli ve milli savunma sanayimizin geldiği nokta ve bu sayede kazandığımız yetenekler ile kabiliyetler, Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun yetişmiş personelinin yerli ve milli savunma sanayimiz sayesinde kazandığı bu kabiliyetleri ve teknolojiyi kullanma becerisidir.”

Haberin Devamı

İRAN MEDYASI: GÖRKEMLİ VEDA! HAMANEY: ROTAMIZ DEĞİŞMEYECEK

İran medyası Reisi'nin cenaze töreni için 'görkemli veda' başlığını kullandı. Tehran Times'a göre eşi görülmemiş katılım, merhum cumhurbaşkanının İran halkı üzerindeki derin etkisinin bir kanıtı.

İran'ın Dini lideri Hamaney ise Katar Emiri ile yaptığı görüşmede, İran'ın merhum Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'nin başlattığı yolu sürdürme kararlılığını vurguladı ve İran'ın rotasının son trajediye rağmen değişmeyeceğini söyledi.

SULLİVAN: İSRAİL, DİPLOMATİK ANLAMDA YALNIZLAŞIYOR

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında İsrail’in diplomatik anlamda yalnızlaşmasının kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Sullivan, “Birleşmiş Milletler gibi uluslararası forumlarda İsrail'i güçlü bir şekilde savunan bir ülke olarak, daha önce İsrail'i destekleyen sesler de dahil olmak üzere giderek artan bir ses korosunun başka bir yöne kaydığını gördük. Bu bizi endişelendiriyor çünkü bunun İsrail'in uzun vadeli güvenliğine ya da canlılığına katkıda bulunacağına inanmıyoruz” dedi.

Sullivan, İsrail’in ortaklıklarını ve dostluklarını yeniden canlandırmak için stratejik bir yaklaşıma ihtiyaç duyduğunu belirterek, “İsrail hükümeti ile görüştüğümüz ve Hamas'ın yenilgiye uğratılması, sivillerin korunması, insani yardımların artırılması ve az önce bahsettiğim bölgesel entegrasyon vizyonunun takip edilmesine yönelik stratejik bir yaklaşımın İsrail'i dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle ilişki kurmak ve zaman içinde İsrail için büyük bir güç kaynağı olan ve yeniden olabilecek birçok ortaklığı ve dostluğu yeniden canlandırmak için en iyi konuma getireceğine inandığımız bir konu bu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABDULLAHİYAN, REY KENTİNDE DEFNEDİLDİ

İran'da geçtiğimiz pazar günü Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için başkent Tahran'daki Dışişleri Bakanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Abdullahiyan'ın naaşı tören alanına askeri bando takımı eşliğinde getirildi. Törene eski Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, eski Meclis Başkanı Ali Laricani, eski Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ve üst düzey isimler katıldı.

Haberin Devamı

Abdullahiyan'ın naaşı törenin ardından Tahran'ın güneyinde bulunan Rey kentindeki Şah Abdulazim Türbesi'ne getirildi. Türbede gerçekleştirilen törene binlerce İranlı katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Abdullahiyan'ın cenazesi türbeye defnedildi.