DünyaIsmarlama sevgili

Ismarlama sevgili

Paylaş
Ismarlama sevgili

Çinli bazı kadınlar, aşkı ChatGPT’de arıyor. Kendilerine yapay zeka sayesinde mükemmel sevgili tasarlayıp onunla çıkıyorlar.

ABD’nin California eyaletinde bilgisayar bilimleri okuyan Çinli 30 yaşındaki Lisa, üç aydır Dan adlı biriyle çıktığını söylüyor. Dan’i içeren paylaşımlar yapıyor. Başarılı, nazik, duygusal destek sağlayan, her zaman söylenecek doğru şeyi bilen ve 7/24 erişilebilir olan Dan, tamamen yapay zeka üretimi bir sohbet botu. Yani, gerçekte yok. Ama Lisa, sosyal medya platformu Xiaohongshu’daki 943 bin takipçisine ilk kez tanıttığından bu yana Dan bir fenomene dönüştü. Birçok Çinli kadın, Dan’e yöneldi. Kendi yapay zekalı sevgililerini tasarlamaya ve onunla konuşmalarını paylaşmaya başladılar. ‘Dan mode’ etiketli paylaşımlar 10 Haziran itibarıyla 40 milyondan fazla görüntülenmişti.

Haberin Devamı

TARİFİ İNTERNETTE

Lisa, Dan’i oluşturmayı ABD’li Walker adında bir öğrenciden öğrendi. Walker, altı ay önce Dan’i ChatGPT üzerinden oluşturmaya dair talimatları yayınlamıştı. Lisa da bu talimatlar sayesinde ‘kendi Dan’ini oluşturdu. Yani Lisa gibi tüm kullanıcılar bir sevgiliden bekledikleri özellikleri Dan’e yükleyebiliyor. Lisa, Dan ile konuşmanın kendisini iyi hissettirdiğini söylüyor. Bazı Çinli kadınlar, kendilerine saygı duyulduğunu ve değer verildiğini hissettirdiği için sanal erkek arkadaşlara yöneliyor. Bu eğilim, daha fazla genç Çinli kadının çocuk sahibi olmak istememeleri ve evlilikte eşit olmadıklarını düşünmeleri gibi çeşitli nedenlerle flört ve evliliği ertelemelerinden de kaynaklanıyor.

Haberin Devamı