Dünya İsrail askerlerinden doktor kılığında baskın! Dehşet anları anbean görüntülendi

İsrail askerlerinden doktor kılığında baskın! Dehşet anları anbean görüntülendi

Paylaş
İsrail askerlerinden doktor kılığında baskın! Dehşet anları anbean görüntülendi

Dünyanın gözü kulağı İsrail ablukasındaki Gazze'den gelen haberlerde. Ateşkes için görüşmeler devam ederken Hamas'tan konu ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Öte yandan İsrail askerlerinin doktor kılığında hastaneye düzenlediği baskının görüntüleri ortaya çıktı.

İsrail, yaklaşık 4 aydır abluka altında tuttuğu Gazze’de kan donduran eylemlerine devam ediyor.

Haberin Devamı

İSRAİL GÜÇLERİ KILIK DEĞİŞTİRİP HASTANE BASTI

İsrail'in Cenin hastanesine düzenlediği baskını gösteren video sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde İsrail güçlerinin sağlık personeli kılığında hastaneye baskın düzenlediği görülüyor.

İsrail askerleri, baskında hastanedeki 3 Filistinliyi öldürdü. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde, öldürülen 3 Filistinliden ikisinin kardeş olduğu belirtildi.

HAMAS'TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI: İSRAİL ÇEKİLMEDEN OLMAZ

Hamas, çatışmalar sona ermeden ve İsrail'in Gazze'den çekilmesinden önce rehine anlaşması yapılmayacağını söyledi.

Hamas, yaptığı açıklamada, Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin İsrail'in Gazze saldırısını durdurması ve herhangi bir esir değişimi yapılmadan önce şeritten çekilmesi gerektiğini yinelediğini belirtti.

Haberin Devamı

Beyrut'tan konuşan üst düzey Hamas yetkilisi Usame Hamdan, Hamas'a henüz bir teklif gelmediğini söyledi. Wall Street Journal'a göre Hamdan, "Düşman medyasının beklenen anlaşmaya ilişkin söyledikleri, direniş tarafından gözaltına alınanların ailelerini tatmin etmeyi amaçlıyor." dedi.

ABD'Lİ YETKİLİLER ÖLÜMCÜL HATAYI İTİRAF ETTİ

Ürdün'deki ABD üssüne düzenlenen saldırının yankıları sürerken ABD'den itiraf gibi bir açıklama geldi.

ABD'li yetkililer, Associated Press (AP) haber ajansına, ABD kuvvetlerinin bir düşman insansız hava aracını kendi İHA'larından biri sanıp, Ürdün'deki çöl üssüne sorunsuzca geçmesine izin vermiş olabileceğini söyledi.

AP'ye anonimlik şartıyla konuşan iki yetkilinin aktardığı ön rapora göre, düşman insansız hava aracı Ürdün'deki üsse alçak irtifada yaklaşırken, bir ABD insansız hava aracı da Kule 22 olarak bilinen askeri tesise geri dönüyordu.

Bu nedenle ABD karakolunu vuran düşman insansız hava aracını düşürmeye yönelik herhangi bir çaba gösterilmedi.

Askerlerin uyuduğu treylerler saldırının en ağır darbesini alırken, çevredeki treylerler de patlama ve uçuşan enkaz nedeniyle hasar gördü.

AP'ye göre Tower 22, Coyote drone önleyicileri gibi karşı drone sistemleriyle donatılmıştır.

İsrail güçleri doktor kılığına girerek hastane bastı