Dünya İsrail, Gazze'de çocuk hastanesini bombaladı!

İsrail, Gazze'de çocuk hastanesini bombaladı!

Paylaş
İsrail, Gazze'de çocuk hastanesini bombaladı!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'e kara harekatını durdurması ve sivillere yönelik saldırıların son bulması için çağrıda bulundu. İsrail ordusu ise sabah saatlerinde Gazze'deki bir çocuk hastanesini bombaladı.

Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında neredeyse 1 ay dolmak üzere. İşte bölgedeki son gelişmeler:

Haberin Devamı

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 261 artarak 9 bin 488'e yükseldi. Ölenlerin 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 500'ü kadın. Enkaz altında 1250'si çocuk 2 bin 200 kişi bulunduğu yönünde kayıp ihbarı aldık" ifadeleri kullanıldı.

NETANYAHU'YA ANKET ŞOKU

İsrail medyasında yayınlanan bir ankete göre, İsrail'de parlamento seçimleri bugün yapılsa Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisinin sandalye sayısı 32'den 18'e keskin bir düşüş görüyor.

Ankete göre, iktidardaki koalisyon 42 sandalye alırken, muhalefet 78 sandalye sahibi oluyor.

KORKUNÇ SALDIRILARDAKİ CAN KAYIPLARI BELLİ OLDU

İsrail’in dün Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’nin önünde bulunan ambulans konvoyuna gerçekleştirdiği hava saldırısında 15, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) bağlı bir okulu hedef aldığı saldırıda ise 20 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Haberin Devamı

İSRAİL ÇOCUK HASTANESİNİ BOMBALADI! ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İsrail ordusu Gazze'nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesinin girişini bombaladı. Saldırıda ilk belirlemelere göre çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedildi. Al Jazeera tarafından geçilen bir başka son dakikada ise İsrail helikopterlerinin Al-Rashid Al-Sahili Caddesi'ne makinalı tüfeklerle ateş açtığı belirtildi.

GAZZE'DE ORTALAMA BİRİ GÜNDE İKİ DİLİM EKMEK YİYOR

Birleşmiş Milletler'in Gazze'deki yetkililerinden Thomas White, kuşatma altındaki bölgedeki su ve gıda durumuna ilişkin düşündürücü bir değerlendirme yaptı. White, Gazze'de ortalama birinin günde 2 dilim ekmek yediğini, su konusunda ise halkın giderek çaresiz kaldığını kaydetti.

İSRAİL: HİZBULLAH'IN AÇIKLAMALARI SIKICIYDI

İsrail Hükümet Sözcüsü Elon Levy, Hizbullah liderinin konuşması hakkında açıklamalarda bulundu. Levy, "Nasrallah'ın konuşmasının uzun ve çok sıkıcı" olduğunu bildirdi.

DÜNYANIN KONUŞTUĞU KARE

Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün üçüncü defa İsrail'e geldi. Blinken burada savaşın durdurulması ve Gazze'ye insani yardımların sağlanması yönünde çağrı yaptı. İsrail Başbakanı Netanyahu ise Blinken'a ateşkesin yalnızca rehinelerin serbest kalması halinde yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

ATEŞKES ÇAĞRISI REDDEDİLDİ

Netanyahu, 'Askeri güç kullanarak devam edeceğimizi ve rehineler serbest bırakılana kadar ateşkesi kabul etmeyeceğimizi Blinken'a bildirdim' dedi. Blinken Tel Aviv'de gazetecilere verdiği demeçte 'İsrail ile dayanışma içerisindeyiz' ifadesini kullandı. İsrail'e Hamas üyelerini bulma konusunda yardım ettiklerini belirten Blinken, sivil ölümleri için de İsrail'e 'Tavsiye' verdiklerini kaydetti. Blinken daha sonra Ürdünlü liderler ve bölgesel ortaklarla Hamas'ın elindeki rehineleri görüşmek üzere İsrail'den ayrıldı. Blinken'ın uçakta çekildiği bir kare ise dünya basınında gündem oldu.

'BLINKEN YOĞUN BİR MESAİYE HAZIRLANIYOR'

Times Of İsrail tarafından fotoğrafla ilgili yapılan haberde Blinken'ın hem İsrail hem de Arap ülkeleriyle olacak zirve nedeniyle zorlu bir mücadele yaşayacağı belirtildi.

Üst düzey bir Arap diplomat İsrail basınına verdiği demeçte Blinken'ın İsrail'i ve Washington'un Arap müttefiklerini ikna etmesi için yoğun bir mesaiye hazırlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

HİZBULLAH'TAN TEPKİ

İsrail ordusu özellikle son bir haftadır Gazze'yi abluka altına aldı. Havadan yapılan saldırıların şiddeti her geçen gün artarken on bine yakın sivil öldü. Blinken, savaşın genişlemesini önlemeye çalışırken, İsrail kuzeyde Hizbullah ile de çatışmalar yaşıyor. Örgütün lideri Hasan Nasrallah, dün hem İsrail'i hem de ABD'yi kınayan açıklamalarda bulundu.

Öte yandan savaş nedeniyle bir milyondan fazla Gazzeli yerinden edildi. İsrail ise bölgede kalanların gıda, yakıt su ve ilaç kaynaklarını kesti.