Dünya İsrail-Hamas savaşında son durum: Gece operasyonu İsrail askeri kurtarıldı

İsrail-Hamas savaşında son durum: Gece operasyonu İsrail askeri kurtarıldı

Paylaş
İsrail-Hamas savaşında son durum: Gece operasyonu İsrail askeri kurtarıldı

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'in BM elçisinin sözleri tansiyonu zirveye çıkardı. İran'ı hedef alan elçi 'Ayetullah rejimi Nazi rejimidir' dedi. Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri gece operasyonu ile kurtarıldı. Gazze'yi hedef almayı sürdüren İsrail'in savaşın başından beri 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi. İngiltere'deki skandalı ise Guardian deşifre etti.

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Haberin Devamı

Gazze Sağlık Bakanlığı İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 8 bin 525'e yükseldiğini açıkladı.

IRAK'TA ABD ASKERLERİNİN BULUNDUĞU ÜSSE SALDIRI

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana ABD'nin Suriye ve Irak'taki güçlerine saldırılar giderek artıyor. Irak'ın batısında yer alan Anbar kentinde ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü, İHA ile hedef alındı.

Iraklı güvenlik kaynaklarına göre üsse 2 İHA ile saldırı gerçekleştirildi. İHA'lardan birinin hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü, diğerinin ise üssün yakınlarına düştüğü belirtildi.

GAZZE FELAKETİN EŞİĞİNDE

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, dün Gazze’deki duruma ilişkin yaptığı açıklamada, “Temiz su ve güvenli sanitasyon eksikliği bir felakete dönüşmenin eşiğinde. Temiz suya erişim acilen sağlanmadığı takdirde, daha fazla sivil susuzluktan ya da suyla bulaşan hastalıklardan hastalanacak ya da ölecektir” dedi.

Haberin Devamı

Filistinliler için yardım ve barınak sağlayan Birleşmiş Milletler kurumu UNRWA ise Gazze’deki İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden BM personelinin sayısının 64’e ulaştığını belirtip, Samir adlı bir personelinin, eşi ve 8 çocuğuyla birlikte hayatını kaybettiğini duyurdu.

ATEŞKES ÇAĞRISI SONRASI KOVULDU

Guardian, Başbakan Sunak'ı ateşkes talep etmeye çağıran bir İngiliz hükümet yetkilisinin kovulduğunu bildirdi. İngiliz gazete Bilim, Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı'nda görevli İngiliz hükümet yetkilisi Paul Bristow'un, Başbakan Rishi Sunak'ı Gazze Şeridi'nde İsrail ile Hamas arasında ateşkes talep etmeye çağırmasının ardından görevden alındığını bildirdi.

ACİL GAZZE TOPLANTISI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin talebi üzerine acil bir toplantı gerçekleştirdi. BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, Gazze'deki insani krizden en çok çocukların etkilendiğini belirterek “Gazze'de her gün 420'den fazla çocuk öldürülüyor veya yaralanıyor” dedi.

FİLİSTİN KIZILAYI: AL-QUDS HASTANESİNDE KORKU VE PANİK İÇİNDEYİZ

Haberin Devamı

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Gazze'de Al-Quds hastanesinin bulunduğu Tal-Alhwa bölgesine sürekli topçu ve hava saldırıları düzenleniyor. Bina sarsılıyor ve yerinden edilen siviller ile sağlık ekipleri korku ve panik yaşıyor” denildi.

Örgüt, Pazar günü yaptığı açıklamada İsrail yönetiminin kendilerini hastaneyi boşaltmaları konusunda tehdit ettiğini belirtmişti. Yetkililer, hastanenin sağlık görevlileri de dahil 14 bin kişiye ev sahipliği yaptığına dikkat çekmişti.

İsrail Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonlarında terör örgütü Hamas mensubu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi; yüzlerce askeri hedef imha edildi. Şin Bet ve İman yönetimindeki İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) güçler son 24 saat içinde aralarında tanksavar ve roket fırlatma mevzileri, tünel şaftları ve terör örgütü Hamas'ın askeri yerleşkelerinin de bulunduğu yaklaşık 300 hedefi vurdu” denildi.

Filistinli yerel kaynaklardan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne dün akşam ve gece boyu gerçekleştirdiği saldırılarda en az 69 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haberin Devamı

NETANYAHU'DAN AB'YE: MISIR'A BASKI UYGULAYIN

İsrail Başbakanı, Mısır'a Gazze'den mülteci alması konusunda baskı yapmak için AB'de lobi faaliyeti yürüttü. Bu iddiayı İngiliz Financial Times gazetesi ortaya attı. Tartışmalar hakkında bilgi sahibi olanlar İngiliz gazeteye, bu fikrin geçen hafta Avrupalı ​​yetkililerle yapılan toplantılarda ortaya atıldığını söyledi. Aynı habere göre, buna Avusturya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler sıcak bakarken, Almanya ve Fransa gibi Avrupalı ​​güçler öneriyi reddetti.

Hamas, kara saldırısı genişlerken İsrail askerleriyle Gazze'nin derinliklerinde çatışmalar yaşandığını bildirdi. Hamas, Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeybatısındaki İsrail tanklarını füzelerle hedef aldığını duyurdu. Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail'e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları sosyal medyadan paylaştı.

Haberin Devamı

İSRAİL'İN GAZZE PLANI: TANKLARLA İKİYE BÖLMEK

İsrail, son günlerde Gazze'deki kara operasyonlarını genişleterek Gazze Şehri'ne iki yönden ilerleyerek, tankların şeridi ikiye bölmek amacıyla ana kuzey-güney yolunda olduğu bildirildi.

İSRAİL HAMAS LİDERİNİN EVİNİ VURDU

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da üst düzey Hamas liderinin evini hedef aldı. konuşan kaynaklar, Al Jazeera'ya konuşan kaynaklar İsrail güçlerinin, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri'nin ailesinin evinin vurulduğunu açıkladı.

GAZZE'DE 26 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazetecileri Koruma Komitesi, İsrail-Hamas savaşında şu ana kadar 31 gazetecinin öldürüldüğünü açıkladı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 26 gazeteci, İsrail'de dört gazeteci öldürüldü.

İSRAİL YARDIM KAMYONU SAYISINI AÇIKLADI

İsrail, pazartesi günü Gazze'ye 39 kamyon yardımın girdiğini ve savaşın başlangıcından bu yana toplam yardım miktarının 171'e çıktığını söyledi.

SERBEST BIRAKILAN REHİNE ABD'YE DÖNDÜ

Serbest bırakılan Hamas rehinesi Natalie Raanan Chicago'daki evine döndü. İsrail'in Chicago Başkonsolosu, Judith ile birlikte Hamas'ın serbest bıraktığı Amerikalı kadın Natalie Raanan'ın şehirdeki evine döndüğünü söyledi.

GAZZE'YE 18 BİN TON BOMBA ATILDI

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi.

İSRAİL'İN BM ELÇİSİNDEN ÇOK SERT İRAN AÇIKLAMASI

İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan ve heyeti, BM Güvenlik Konseyi toplantısında 'Bir Daha Asla' mesajını taşıyan sarı Davut Yıldızı taktı. Erdan, 'Auschwitz'de Yahudi bebekler yakıldığında dünya sessizdi ve bugün Be'eri'de ve güneydeki kasabalarda Yahudi bebekler Nazi Hamas tarafından yakıldı ve dünya yeniden sessizliğe büründü' dedi.

İran'ı Nazi rejimine benzeten Büyükelçi 'Ancak Hamas'ın lideri İsmail Haniye Adolf Hitler değil. Führer değil. Dünyayı yönetmek isteyen bu ölüm tarikatının lideri değil. Bu rolü İran'ın dini lideri oynuyor. kana susamış Ayetullah Hamaney. Hitler'in Üçüncü Reich'ı kıtalara yayılan bin yıllık bir imparatorluk yaratmak istiyordu, tıpkı Hamaney'in bölgeyi ve ötesini kapsayan radikal Şii hegemonyasını tasavvur ettiği gibi. Ayetullah rejimi zamanımızın Nazi rejimidir ve ordusu Hamas'ı da içermektedir. Filistin İslami Cihadı, Hizbullah, Husiler, Devrim Muhafızları ve diğer cihatçılar 'Sieg Heil!' diye bağırmak yerine bu radikal Nazi İslamcılar şöyle bağırıyorlar: "İsrail'e ölüm! Amerika'ya ölüm! İngiltere'ye ölüm!' ifadelerini kullandı.

İSRAİL: HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDUK

İsrail, hava kuvvetlerinin 'Hizbullah'ın altyapısını' vurduğunu açıkladı. İsrail ve Hizbullah güçleri haftalardır sınır bölgesinde düşük yoğunluklu bir çatışmanın içerisinde.

İSRAİLLİ REHİN ASKER KURTARILDI

7 Ekim'de rehin alınan kadın askeri kurtardı. İsrail Savunma Kuvvetleri ve Shin Bet güvenlik servisi, bir gece operasyonuyla İsrail askeri Er Ori Megidish'i Gazze'den kurtardı. Ordu, Gazze'de Hamas tarafından 239 rehinenin tutulduğunun doğrulandığını söyledi.