Dünya İsrail kendi halkını vurdu

İsrail kendi halkını vurdu

Paylaş
İsrail kendi halkını vurdu

Hamas 7 Ekim’de düzenlediği operasyonda Supernova Festivali’ne de saldırmıştı. Müzik dinleyerek eğlenmek için festivale katılan gençlerden 364’ü ölmüştü.

İsrail Haaretz Gazetesi, polis raporunu gören bir kaynağa dayandırdığı haberde festivale saldıran Hamas militanlarına ateş açan İsrail askeri helikopterinin kendi vatandaşlarını da vurduğunu öne sürdü. Ancak İsrail helikopterinin açtığı ateş sonucu ölen olup olmadığına dair detay verilmedi. Bu iddia daha önce de gündeme gelmişti. Haberde ayrıca, Hamaslıların baskın günü festivalden haberdar olmadığı, saldırının plansız gerçekleştiği bilgisi de yer aldı.

Haberin Devamı

AMBULANSLARA SALDIRI

Bu arada İsrail, Gazze’ye düzenlediği saldırıların 44’üncü gününde Gazze Şeridi’ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nı vurdu. Saldırıda 13 kişi öldü. Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta ise bir anne ve kızı, işgalci İsrail güçleri tarafından öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria’da Cenin ve Dheisha mülteci kamplarına düzenlenen baskınlarda da 2 kişi öldü. Şifa Hastanesi yakınlarında ambulans konvoyuna düzenlenen saldırıda ise 1 kişi öldü. İsrail 3 gün önce günde 2 yakıt tankerinin Gazze’ye girişine izin vermişti. Dün ilk yakıt tankerleri Gazze’ye giriş yaptı.