Dünya İsrail polisi Türk gazetecinin kamerasını kırdı

İsrail polisi Türk gazetecinin kamerasını kırdı

Paylaş
İsrail polisi Türk gazetecinin kamerasını kırdı

İsrail polisinden cuma namazı öncesi gaz bombalı müdahalede bulundu. Müdahale sırasında İsrail güçleri Türk gazetecinin kamerasının kırıldığı öğrenildi.

CNN TÜRK muhabiri Serdar Er ve kameraman Yasin Kamaloğlu bölgedeki yaşanan son gelişmeleri aktardı:

Haberin Devamı

Anlamadığımız bir şekilde, ortada hiçbir şey yok polis ekipleri birden burada arttı ve gaz fişeklerini ateşlediler. Şimdi de geçişiize müsaade edilmiyor. TOMA da geldi.

İlginçtir şöyle bir müdahale oldu; Elde silah, İsrail güvenlik gücü doğrudan kameraya doğru kameraya doğru bir müdahalede bulundu basın mensubu arkadaşlarımıza. Anlamlandıramadık. Geçiş de yok. Buradaki hareketliliğin nedeni İsrail polisi, İsrail güvenlik güçleri. Bakın aşağıda kimse yok. Gaz fişekleri atıldı birden İsrail polisi, burada toplandı ve kendileri aslında anlamlandıramadığımız bir şekilde hareketliliği başlattılar. İnanın hayret ediyorum.

Aşağıya baktığımızda bir geçiş de yok. Girmek isteyen Filistinli de yok. Gaz fişekleri ateşlendi. Şimdi TOMA ile aşağıya inilecek. Ama aşağıda kimse yok. TOMA geçerken o kötü koku burnumuza geliyor.

Haberin Devamı

İSRAİL POLİSİNİN BASIN MENSUPLARINA AKILALMAZ MÜDAHALESİ

Cadde üstünde sadece İsrail güçlerinin hareketliliği var. İlk defa gördüm öyle müdahale. Silahı doğrudan kameraya doğru vurarak müdahale etti. Ben hayatımda ilk defa böyle bir müdahale şekli görüyorum. Hiçbir uyarı yoktu. Bunu belirtelim.

Sadece bir polis basın mensuplarına odaklanmış durumda. Sadece bize doğru odaklanıyor. O noktayı çekim yapmamamız için bir engelleme de var. Aşağı baktığımızda bir gaz fişeği ateşleniyor ki orada kimse yok.

KAMERA KIRILDI

CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan da, İsrail güçlerinin müdahalesinde TRT'nin kamerasının kırıldığını belirterek Türk medya mensuplarının verdikleri haberlerin önemine dikkat çekti.

İsrail polisi Türk gazetecinin kamerasını kırdı