Dünya İsrail'den Macron'a sert sözler: Sen ne cüretle bize vaaz veriyorsun?

İsrail'den Macron'a sert sözler: Sen ne cüretle bize vaaz veriyorsun?

Paylaş
İsrail'den Macron'a sert sözler: Sen ne cüretle bize vaaz veriyorsun?

İsrail ordusu bir aydır devam eden savaşın ortasında Suriye'yi bir kez daha vurdu. Fransız lider Emmanuel Macron'un 'Savaşı durdurun' çağrısına Tel Aviv'den zehir zemberek sözler geldi. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail tarafından yoğun saldırıların düzenlendiği Gazze Şeridi’nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi’ndeki bağlantıları ile iletişimin tamamen koptuğunu açıkladı.

İsrail 37 gündür Gazze'ye yönelik saldırılarını aralıksız olarak sürdürüyor. Bölgeden gelen bütün gelişmeler canlı olarak aktarılıyor.

Haberin Devamı

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şifa Hastanesi’nde durumun son derece endişe verici ve korkutucu olduğunu belirterek, “Hastaneden kaçanların bazılarının vurulduğu, yaralandığı ve öldürüldüğü haberlerini alıyoruz” dedi.

Alınan son raporların, hastanenin İsrail tanklarıyla kuşatıldığı yönünde olduğunu aktaran Ghebreyesus, “DSÖ; sağlık çalışanlarının, yaşam desteğindeki bebeklerin, hastanede kalan binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin, yüzlerce hasta ve yaralının güvenliği konusunda ciddi endişe duymaktadır” açıklamasını yaptı.
Hayat kurtarmanın ve korkunç düzeydeki acıları azaltmanın tek yolunun Gazze Şeridi’nde acil insani ateşkes olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, "DSÖ ayrıca, kritik düzeyde olan yaralı ve hastaların sürekli, düzenli, engelsiz ve güvenli bir şekilde tahliyesi için çağrıda bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA'DAN İSRAİL'E ÇAĞRI

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong İsrail'in hastanelere yönelik yaptığı saldırıları durdurma çağrısında bulundu. Wong 'Hastaneler ve tıbbi tesislerle ilgili olarak şunu belirtmek isterim: uluslararası insani hukuk hastanelerin, hastaların ve sağlık personelinin korunmasını gerektirir' ifadelerini kullandı.

'ŞİFA HASTANESİ KAPATILDI'

Hamas'a bağlı sağlık yetkilileri, sabah saatlerinde El-Şifa hastanesinin kapatıldığını belirtti. Aynı yetkililer hastanede 100'den fazla hastanın yaşamın yitirdiğini belirtti.

SAVAŞTA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

7 Ekim'den beri devam eden savaşta İsrail tarafında bin 405, Gazze'de ise 11 bin 78 kişi yaşamını yitirdi. Gazze'de hayatını kaybedenlerin 4 bin 506'sını çocuklar oluştururken bölgedeki yaralı sayısı 30 bine yaklaştı.

İSRAİL'DEN MACRON'A ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Hamas'ın İsrail'e saldırmasıyla birlikte başta ABD olmak üzere birçok batılı ülke Tel Aviv'e olan desteğini açıkladı, bu ülkelerden biri de Fransa'ydı. Savaşın başlamasından kısa bir süre sonra İsrail'e giden Fransa lideri Macron, Başbakan Netanyahu ile temaslarda bulundu ve kendilerine olan desteğini dünyaya duyurdu. 24 Ekim'de yapılan görüşme sonrası Macron, 'Bu savaşta yalnız bırakılmadınız. Terör saldırıları yaşamış ülkem adına konuşuyorum. Bu, kafa karışıklığı yaşamadan, çatışmayı büyütmeden teröre karşı mücadelede bizim görevimiz' değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

MACRON'DAN SALDIRILARI DURDURUN ÇAĞRISI

Macron dün İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye özel bir röportaj verdi. Burada 'Fiilen, bugün siviller bombalanıyor. Bebekler, kadınlar, yaşlı insanlar bombalanıyor ve öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve hiçbir meşruiyeti yok. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz' ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DEN SERT YANIT

Macron'un bu açıklamalarına İsrail cephesinden yanıt gecikmedi. Savunma Bakanı Yoav Gallant konuyla ilgili 'Savaşın ortasında bize vaaz verme cüretini nerden buldun?' dedi ve ekledi:'Gazze'de 240'dan fazla rehine var, O insanları evlerine getirmek bizim görevimiz'

İSRAİL SURİYE'Yİ VURDU

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Suriye'de bulunan 'terör altyapılarına' saldırı düzenledi. İsrailli yetkililer, saldırıların Suriye, Lübnan ve Ürdün sınırındaki Golan Tepeleri'ne yönelik yaptığı bombardımanın bir karşılığı olduğunu söyledi ve 'Golan Tepeleri'ne yapılan saldırıya yanıt olarak Suriye'de terör noktalarını vurduk' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

37 BEBEĞİN HAYATI BÜYÜK TEHLİKEDE

Tel-Aviv merkezli sağlık çalışanları örgütü İnsan Hakları İçin İsrailli Doktorlar tarafından yapılan açıklamada, “Şifa Hastanesi’nde 2 prematüre bebek hayatını kaybetti ve diğer 37 prematüre bebeğin hayatı büyük tehlikede” ifadeleri kullanıldı.