Dünya İsrail'den 'sonraki aşamaya' hazırlık! Tanklar Gazze'ye girdi

İsrail'den 'sonraki aşamaya' hazırlık! Tanklar Gazze'ye girdi

Paylaş
İsrail'den 'sonraki aşamaya' hazırlık! Tanklar Gazze'ye girdi

İsrail ablukası altına alınan Gazze’den haberler gelmeye devam ederken ABD Başkanı Joe Biden, skandal bir açıklama ile yeniden gündeme oturdu. Biden’a bölgede 2 bin 700'ün üzerinde çocuğun öldüğü hatırlatıldı. Bu açıklamaları inandırıcı bulmadığını belirten Biden'ın sözlerine tepki yağdı. Öte yandan İsrail Savunma Kuvvetleri, dün gece Gazze'nin kuzeyine tanklarla baskın düzenleyerek, savaşın sonraki aşamalara hazırlık yaptığını duyurdu.

Dünyanın sadece izlemekle yetindiği İsrail-Hamas savaşında 18. gün geride kalırken, sivillerin yaşadığı acı her geçen dakika artıyor.

Haberin Devamı

İSRAİL’DEN GAZZE ŞERİDİ’NİN KUZEYİNE TANKLARLA BASKIN

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), dün gece Gazze Şeridi’nin kuzeyinde tanklarla baskın düzenledi. IDF, baskının ‘savaşın sonraki aşamalarına hazırlık’ kapsamında yapıldığını bildirdi.

IDF’ten yapılan açıklamada, “Givati Tugayı komutasındaki IDF güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, savaşın sonraki aşamalarına hazırlıkların bir parçası olarak tankların kullanıldığı bir baskın gerçekleştirdi. Faaliyet kapsamında kuvvetler çok sayıda teröristin yerini tespit edip saldırdı, terörist altyapılarını ve tanksavar mevzilerini imha etti. Birlikler görevin sonunda bölgeden ayrıldı” denildi.

Batı medyası, söz konusu baskında kara araçlarının kullanılmasına dikkat çekerek, bunun kara harekatına yönelik hazırlık olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

BIDEN GAZZE'DEKİ ÖLÜ SAYISINA İNANMIYOR

Gazze'deki can kaybı 6 bin 500'ün üzerine çıktı. Bölgeden gelen görüntüler trajedinin boyutunu gözler önüne sererken ABD Başkanı Biden'dan tepki çeken bir açıklama geldi.

Biden, Filistinlilerin Gazze'deki ölü sayısına 'güvenmediğini' söyledi. Biden, Filistinli rakamlara neden şüpheyle yaklaştığını söylemedi. Beyaz Saray basın toplantısında Biden'a, Gazze'de 2 bin 700'den fazla çocuğun öldürüldüğü hatırlatıldı ve bunun İsrail'in sivil ölümlerini azaltmaya yönelik ABD çağrılarını görmezden geldiği anlamına gelip gelmediği soruldu.

Biden, 'Bana söyledikleri şu: Filistinlilerin kaç kişinin öldürüldüğü konusunda doğruyu söylediğine dair hiçbir fikrim yok. Masumların öldürüldüğüne eminim ve bu, savaş açmanın bedelidir. "Fakat Filistinlilerin açıkladığı rakamlara güvenmiyorum' dedi.

ABD'nin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Biden'ın Gazze'deki Filistinli kayıpların sayısına şüphe düşüren "şok edici ve insanlık dışı" açıklamalarını kınadı

LİBYA'DAN İSRAİL'İ DESTEKLEYEN ÜLKELERİN DİPLOMATLARINA: ÜLKEDEN AYRILIN

Libya parlamentosu, İsrail'in Gazze'de Hamas'la mücadelesinde ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya'yı hedef alarak "destekleyen" ülkelerin büyükelçilerinin ayrılmasını talep ediyor.

Haberin Devamı

BIDEN BİR KEZ DAHA NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, 'mevcut kriz' sonrasında 'kalıcı barışa giden yolu' görüştü. Beyaz Saray'a göre Biden ve Netanyahu ayrıca Hamas'ın elindeki esirlerin 'yerini tespit etme ve güvenliğini sağlama' ve 'Gazze'den mümkün olan en kısa sürede ayrılmak isteyen yabancı uyruklulara güvenli geçiş sağlama yönünde devam eden çabaları' da ele aldı.

CELTIC TRİBÜNLERİ FİLİSTİN BAYRAĞI AÇTI

İskoçya’nın Celtic takımının binlerce taraftarı, Atletico Madrid ile yapılan Şampiyonalar Ligi karşılaşmasında Filistin bayrakları açtı. UEFA daha önce Celtic taraftarlarına bir İsrail takımı ile yaptıkları karşılaşma sonrası bu nedenle ceza vermişti. 7 Ekim saldırısı sonrası da Filistin halkına desteğini sürdüren Celtic tribünlerine takım yönetimi bayrak sallanmaması çağrısı yapmıştı.

Yapılan açıklamada, “Herkesin olduğu gibi taraftarlarımızın da kendi görüşlerini dile getirme hakkı olduğunun farkındayız. Herkese açık bir kulüp olarak, Celtic Park stadyumu da hepimizin” denildi. Taraftarlara yapılan çağrıda, İskoçya’daki ve dünyadaki topluluklarda yaşananların etkisi gerekçe gösterilerek “bu sırada Celtic Park’ta bayrak sallanmaması” istenmişti. Green Brigade isimli taraftar grubu, binlerce bayrağın stadyum dışında dağıtılacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı