Dünya İşte 'mükemmel koca'

İşte 'mükemmel koca'

Paylaş
İşte 'mükemmel koca'

İspanyol sanatçı Alicia Framis, eski erkek arkadaşlarının sevdiği özelliklerini yapay zekalı bir holograma yükledi. Onunla evlenmeye hazırlanıyor.

Hollanda’da yaşayan İspanyol sanatçı Alicia Framis (57), en son manken sevgilisi Pierre’den ayrıldıktan sonra kusursuz erkeği aramaktan vazgeçti. Onun yerine, ‘yapmaya’ karar verdi. Mutluluğu, Hollanda’da geliştirilen bir yapay zeka hologramı olan AILex’te buldu. AILex, Framis’in eski sevgililerinde en sevdiği özellikler konusunda eğitildi. Böylece istediği ‘ideal koca’ profili oluşturuldu. AILex ve Framis, bu yaz Hollanda’nın Rotterdam kentindeki Depot Boijmans Van Beuningen Müzesi’nde ‘evlenmeye’ hazırlanıyor.

Haberin Devamı

YENİ NESİL AŞKI TEMSİL EDİYOR

Bir tür performans sanatı gibi görünen düğün, holografik biriyle birlikteliğe dair sorular sordurmayı amaçlıyor. Framis, hem gelinliğini hem de konukların düğün kıyafetlerini tasarlıyor. Sıradışı düğünde konuklara, ‘hem insanlar hem de insansı varlıklar tarafından tüketilebilen moleküler yiyecekler’ ikram edilecek. Düğünün, insanların hologramlar, avatarlar ve robotlarla ilişki içinde olacağı ‘yeni nesil aşkı’ temsil ettiğini söyledi. “Bu hologram benim tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak” diyen Framis, bir hologramla evlenen ilk kadın olacak.