Dünya İşte Zelenskiy'nin yaşadığı yer

İşte Zelenskiy'nin yaşadığı yer

Paylaş
İşte Zelenskiy'nin yaşadığı yer

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin (45) Rusya ile savaş süresince yaşadığı yer ortaya çıktı. Zelenskiy, eşi ve iki çocuğundan uzakta, başkent Kiev’de gizli bir konumda kalıyor.

Sığınak şeklindeki konuta geçen yıl savaş başladıktan hemen sonra taşındığını söyleyen Zelenskiy, bir yıldır ışıksız yaşamaya alışmış. “Koridorlar kapkaranlık. İşte bir yıldır yaşadığım yer. Burada küçük bir gardırobum var. Kıyafetlerin hepsi birbirine benziyor. Hepsi sıradan parçalar. Şu anda takım elbise kullanmıyorum” diyor.

Haberin Devamı

‘YAKINDA KAZANACAĞIZ’

Ancak Zelenskiy, savaşın yakında sonra ereceğine inandığı için sembolik bir takım elbisesini yanından ayırmıyor. “Yakında kazanacağız, yeniden takım elbise giyeceğiz” diyor.

Tek kişilik yatağı, mütevazı mobilyalarıyla bir devlet liderinin yaşayacağı hayattan çok uzakta kalan yatak odasında hiçbir lüksü yok. Zelenskiy, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya karşı açıkladığı 10’uncu yaptırım paketi hakkında konuştu. Zelenskiy, “10’uncu pakette güçlü yeni yaptırım adımları var. Ukrayna güçlü ve sürekli güçleniyor. Dünya güçlü olanı seviyor ve cesurlara yardımcı oluyor. Küresel güç ve cesaret merkezi şimdi burada, Ukrayna’da, devletimizi savunan halkımızda. Donetsk bölgemizi, Luhansk bölgemizi, çok sert ve acı verici savaşların devam ettiği tüm topraklarımızı savunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı