Dünya İstifanın nedeni tükenmişlik sendromu

İstifanın nedeni tükenmişlik sendromu

Paylaş
İstifanın nedeni tükenmişlik sendromu

6 yıldır görevde olan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern hiçbir gerekçe göstermeden istifa ettiğini açıkladı. Ancak Ardern’in “Gerekli enerjiyi bulamadım. 6 yılın sonunda ben de bir insanım” sözleri, başbakanın ‘tükenmişlik sendromu’ nedeniyle istifa ettiği iddialarına yol açtı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern dün düzenlediği basın toplantısıyla 7 Şubat’ta görevini ve İşçi Partisi liderliğini bırakacağını açıkladı. İstifasına herhangi bir gerekçe göstermeyen Ardern “Ne yazık ki gerekli enerjiyi bulamadım. Göreve devam edersem Yeni Zelanda’ya kötülük etmiş olurum. Verdiğim kararın arkasındaki asıl nedenin tartışılacağını biliyorum. Bulacağınız tek ilginç nokta; bazı büyük zorluklarla geçen 6 yılın ardından benim de insan olduğumdur” dedi.

Haberin Devamı

EN GENÇ KADIN BAŞBAKAN

Ardern, 2017’de 37 yaşında başbakan seçildiğinde dünyanın en genç kadın başbakanı olmuştu. 2018’de kızı Neve’i dünyaya getiren Ardern, eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto’nun ardından görevdeyken anne olan ikinci başbakan olmuştu. Ardern’in 15 Mart 2019’da Christchurch’teki camilere düzenlenen ve 51 kişinin öldüğü saldırıların ardından ölen Müslümanlar için “Onlar bizdik” demesi ve yakınlarını kaybedenlere sarılarak acılarını paylaşmaya çalışması tüm dünyanın takdirini kazanmıştı.

‘GEMİYİ TERK ETTİ’

Uygulanan sıkı karantina sayesinde Yeni Zelanda, koronavirüs ile mücadelede en başarılı ülkelerden biri olmuştu. Ancak 2021’de ülkedeki ev fiyatlarında görülen yüzde 31’lik artışla evsiz sayısı bir anda katlandı. Zorunlu tutulan korona aşısına karşı olanların düzenlediği protestolar ve yüksek enflasyon da popülerliğini zayıflattı. Ülkede 14 Ekim’de yapılacak seçimi İşçi Partisi’nin kazanması beklenmiyor. Bu nedenle sosyal medyada Ardern için “Batmadan önce gemiyi terk eden kaptan” yorumları da yapıldı.

Haberin Devamı